Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Athens Flying Week


Το Athens Flying Week είναι μια σειρά εκδηλώσεων αεροπορικού χαρακτήρα που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Αθήνα.

Σε πρώτο στάδιο, θα είναι η αεροπορική εβδομάδα της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 30 Σεπτεμβρίου 2012, και η οποία θα υλοποιηθεί μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο (29-30 Σεπτεμβρίου 2012).

Κατόπιν ειδικής άδειας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Πολεμική Αεροπορία, για δυο ημέρες το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου, θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό, το οποίο θα μπορέσει να ζήσει από κοντά μοναδικές αεροπορικές επιδείξεις, καθώς και μια σειρά από επιμέρους εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε δυο κεντρικά σημεία της Αθήνας καθώς και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου. Αναλυτικά, εκτός από τις αεροπορικές επιδείξεις, σχεδιάζονται: fly in, συνέδριο γενικής αεροπορίας, εμπορική έκθεση, παιδικό πάρκο, εξομοιωτές πτήσεων (flight simulators), επιδείξεις αερομοντελιστών, πτήσεις εθισμού καθώς και χώρος υποδοχής, dj line ups & happenings.

Το Athens Flying Week θα αποτελέσει πόλο έλξης για όσους επιθυμούν να μυηθούν στην ομορφιά της αεροπορίας και να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο των πτήσεων. Φιλοδοξούμε, σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να σηκώσουν και πάλι ψηλά το κεφάλι.

Οι λάτρεις της αεροπορίας θα αποκτήσουν την ετήσια πλατφόρμα συνάντησης και ενημέρωσης, ενώ τα παιδιά, οι νέοι και οι οικογένειες θα γνωρίσουν την αεροπορία με τρόπο πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο του Athens Flying Week είναι ότι θα προσθέσει ένα ακόμα τουριστικό προϊόν στην πόλη των Αθηνών και σε αυτό θα συμβάλει σημαντικά ο Δήμος Αθηνών, ο ΣΕΤΕ και η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών.

Επίσης, με την ευγενική υποστήριξη της ΑΟΡΑ HELLAS, θα πραγματοποιηθεί Fly In από τις 28-09- 2012 έως και την 1-10-2012.

Προσκαλούμε τα Ελληνικά και διεθνή ιδιωτικά αεροσκάφη να παραβρεθούν για να απολαύσουν ένα διήμερο Air Show, σε συνδυασμό με ένα πλήρες τουριστικό πακέτο γνωριμίας με την πόλη της Αθήνας αλλά και την Ελλάδα γενικότερα.
Η "ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ" θα είναι εκεί ....

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Επιτυχημένη η χθεσινή Αερομοντελιστική συνάντηση στις Σκαμνιές Πηγής


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η αερομοντελιστική συνάντηση που διοργάνωσε η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ στο "Αθλητικό Κέντρο Σκαμνιές" στην Πηγή.

Συμμετείχαν αερομοντελιστές από την Πύλη, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα ενώ τους παρακολούθησε πλήθος κόσμου από τους δύο νομούς.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο υπεύθυνος Τμήματος Αερομοντελισμού της Αερολέσχης κ. Απόστ. Γαδετσάκης παρέδιδε μαθήματα πτήσεων σε μικρούς και μεγάλους.

Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις.





Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Αερομοντελιστές της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ και της Καρδίτσας πετάνε μαζί την Τρίτη 20 Αυγ στην Πηγή


Την Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 και από ώρα 18:00 μέχρι τη δύση του ηλίου, οι αερομοντελιστές της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ και της Καρδίτσας θα πετάνε αεροπλάνα και ελικόπτερα στο φιλόξενο χώρο του "Αθλητικού Κέντρου Σκαμνιές" στην Πηγή.

Ταυτόχρονα θα παραδίδονται δωρεάν μαθήματα στους αρχάριους φίλους μας.

Σας περιμένουμε.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Επαναλαμβάνονται οι πτήσεις αερομοντέλων στις "Σκαμνιές" Πηγής

Μετά την επιτυχημένη προχθεσινή αερομοντελιστική συνάντηση στο "Αθλητικό Κέντρο Σκαμνιές" Πηγής, οι Πτήσεις αερομοντέλων της "ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ" θα επαναληφθούν την 17 Αυγούστου από τις 18:30 μέχρι τη δύση του ηλίου. Σας περιμένουμε να γνωρισθούμε και να γνωρίσετε αυτό το άθλημα - χόμπυ ...


Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Πτήσεις αερομοντέλων στις "Σκαμνιές" Πηγής

Πτήσεις αερομοντέλων της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ θα πραγματοποιούνται σήμερα από τις 17:30 μέχρι τη δύση του ηλίου στο "Αθλητικό Κέντρο Σκαμνιές" Πηγής. Σας περιμένουμε να γνωρισθούμε και να γνωρίσετε αυτό το άθλημα - χόμπυ ...

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Δελτίο Τύπου μετά τη συνάντηση Γιώργου Καπέλου Ευθύμη Ρεντζιά για θέματα της Επιτροπή Πολιτισμού - Τουρισμού – Δια Βίου Μάθησης & Υγείας

Καπέλος ΓεώργιοςΣυνάντηση είχε χθες ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καπέλος Γεώργιος με τον θεματικό Αντ/ρχη Ευθύμη Ρεντζιά στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την Επιτροπή Πολιτισμού - Τουρισμού – Δια Βίου Μάθησης & Υγείας για τον καλύτερο συντονισμό και αποτελεσματικότητα αυτής .

Ο Γιώργος Καπέλος ζήτησε από τον Ευθύμη Ρετζιά ενεργοποίηση της Επιτροπής (μιας και τελευταία βρίσκεται σε αδράνεια) με πιο ενεργό συμμετοχή στα τεκταινόμενα που της αφορούν σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της .

Ζήτησε να έχει λόγω για όλα τα θέματα που της αφορούν και να μην είναι ουραγός σε αυτά αλλά προτοπώρος .

Συζητήθηκε το θέμα τον εκδηλώσεων του ‘’θεσμού’’ πλέον για τον Νομό μας τον Τσιτσανείων , αλλά κατ’επέκταση και όλων όσων λαμβάνουν χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προκειμένου να έχει λόγω και η επιτροπή αλλά προπαντός γνώση για όλα τα αιτήματα όλων των Συλλόγων.

Ζήτησε από τον κ. Αντ/ρχη να συγκληθεί Συμβούλιο της αρμόδιας επιτροπής με την παρουσία του Προέδρου της Αερολέσχης Πύλης για να συζητηθεί η περίπτωση που αφορά στο σχεδιασμό, κατασκευή και πτήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους με εφαρμογή στην αεροεπιτήρηση περιοχών, τον έλεγχο περιβαντολογικής ρύπανσης, την πραγματοποίηση επιστημονικών πειραμάτων κ.α. ,ένα θέμα για το οποίο η παράταξη ‘’Θεσσαλών Δύναμη ‘’ έχει θέση στην Επιτροπή από τον 12/2011.
Τέλος ο Γιώργος Καπέλος ζήτησε από τον κ. Αντ/ρχη να παρέμβει με οποίο μέσω διαθέτη προκειμένου να συνεχισθεί ο θεσμός του αγροτικού γιατρού σε όλα τα χωριά για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και ειδικά των ηλικιωμένων τουλάχιστον ως προς την συνταγογράφηση των φαρμάκων , διότι όπως όλη γνωρίζουμε είναι αδύνατον η μετακίνηση αυτών στο Νοσοκομείο ή στα Κέντρα Υγείας της περιοχής των .

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

       Καπέλος Γεώργιος

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο επίκεντρο συνάντησης του Ευθύμη Ρεντζιά τα σχέδια της «Αερολέσχης Πύλης»Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού-Πολιτισμού και Κοινωνικής Συνοχής Ευθύμιου Ρεντζιά και του Προέδρου της Αερολέσχης Πύλης Ντούβλη Ηλία.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση σχετικά με τον αεραθλητισμό ο οποίος συνεχώς αναπτύσσεται στη Θεσσαλία, καθώς όλο και περισσότεροι γνωρίζουν και αποφασίζουν να ασχοληθούν με τομείς του, όπως ο χειρισμός αεροσκαφών και ελικοπτέρων, το αλεξίπτωτο πλαγιάς, το ανεμόπτερο και τον αερομοντελισμό.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δράσεις του αεραθλητισμού που μπορούν να αναπτυχθούν στο Ν. Τρικάλων και την Θεσσαλία γενικότερα, δημιουργώντας τουριστική και αναπτυξιακή προοπτική για όλη τη Θεσσαλία.

Ο κ. Ντούβλης ενημέρωσε επίσης τον κ. Ρεντζιά για το project που αναπτύσσει αυτήν την περίοδο η «Αερολέσχη Πύλης» και αφορά στο σχεδιασμό, κατασκευή και πτήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους με εφαρμογή στην αεροεπιτήρηση περιοχών, τον έλεγχο περιβαντολογικής ρύπανσης, την πραγματοποίηση επιστημονικών πειραμάτων κ.α.

Ο κ. Ρεντζιάς, εκδήλωσε το ενδιαφέρον και τη στήριξη, τόσο την προσωπική όσο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη του αεραθλητισμού, καθώς τα οφέλη για την περιοχή μας, μπορούν να είναι πολλά και σημαντικά.

Τέλος δεσμεύτηκαν από κοινού για τη συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Αερολέσχη Πύλης προσδοκώντας ότι θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα για τον αεραθλητισμό και για αυτούς που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν μελλοντικά με αυτόν.
 
                    Ευθύμιος Ρεντζιάς
           Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης
Αθλητισμού-Πολιτισμού και Κοινωνικής Συνοχής