Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η "1η ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ"

 
 
   Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα 14 Απρ 2012 στο φιλόξενο χώρο του Hotel Pili, η "1η ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ".
   Στη συνάντηση, παρευρέθηκαν τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου κος Ηλίας Γ. Ντούβλης-απόστρατος Αξκός ΠΑ & Πρόεδρος της Αερολέσχης, ο κος Χρήστος Πλακιάς-εκδότης εφημερίδας & Αντιπρόεδρος της Αερολέσχης, ο κος Πέτρος Τεντολούρης-Γεν. Γραμματέας της Αερολέσχης, ο κος Ευάγγελος Γερούκος-απόστρατος Αξκός ΣΞ & Έφορος Υλικού της Αερολέσχης, ο κος Απόστολος Γαδετσάκης-Αξκός ΠΑ & επικεφαλής Κλάδου Αερομοντελισμού-Πυραυλομοντελισμού της Αερολέσχης, ο κος Παναγιώτης Βούλγαρης-δικηγόρος & Νομικός Σύμβουλος της Αερολέσχης, κα Μαρία Μπακλαβά-δημοσιογράφος,  η κα Σωτηρία Κωστοπούλου-δασκάλα, η κα Dina Michael-ομογενείς (ΗΠΑ), ο κος Νικόλας Χατζόγλου-τέως κυβερνήτης "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ" και νυν Pilot Training της "ONUR AIR", ο κος Γεώργιος Στεφανής-Υπαξιωματικός ΠΑ & Πρόεδρος του ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ  τα υποψήφια μέλη Κυριάκος Σεραφειμίδης-επιχειρηματίας και Αθανάσιος Ν. Ντούβλης-καθηγητής και τα νεαρώτερα μέλη μας Γιάννης Μπούμπαλος και Νάντια Η. Ντούβλη μαθητές Λυκείου.
   Την έκπληξη έκαναν με την παρουσία τους ο κος Κων. Κουφογάζος-Δήμαρχος Πύλης, η κα Ελένη Νιζάμη-δημοσιογράφος & παραγωγός του ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΪΝΟΣ, ο κος Αλέξης Αλεξανδρόπουλος-Γεν. Γραμματέας της ΑΝΕΜΟΛΕΣΧΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΑΝΛΑ) και ο Νίκος Νέτσος-Αξιωματικός ΣΞ, χειριστής parapente.
   Στους παρευρισκόμενους έγινε ενδελεχής ενημέρωση από τον Πρόεδρο για όλα τα θέματα της Αερολέσχης και ειδικότερα για :
   -   Τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της δημιουργίας "Πεδίου Προσγείωσης" και "Απογειώσεων Αλεξιπτώτου Πλαγιάς - Αιωροπτέρων" στην ευρύτερη περιοχή της Πύλης.
   -   Τη συλλογή "εκπτωτικών προσφορών" για τα μέλη του σωματείου που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο σε συνεργασία με τους Φορείς της περιοχής και ήδη έχει αποδώσει στον τομέα της διαμονής.
   -   Τη διοργάνωση αεροπορικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τους Φορείς της περιοχής.
   Στο θέμα του Πεδίου Προσγείωσης αναφέρθηκε επίσης ο κος Δήμαρχος εξηγώντας τους λόγους της καθυστέρησης, εξέφρασε την άποψη ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο θέμα αυτό (ενδεχομένως και σε άλλη περιοχή του Δήμου) ενώ αποδέχθηκε ανεπιφύλακτα τη συνδιοργάνωση στοχευμένων αεροπορικών εκδηλώσεων μεμονωμένων αλλά και παράλληλων με τις λοιπές προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου έτους 2012.
   Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Κλάδου Αερομοντελισμού, αναφέρθηκε στα οφέλη της νεολαίας από την ενασχόλησή της στο τομέα αυτό, στις σχεδιαζόμενες από την Αερολέσχη καλοκαιρινές αερομοντελιστικές εκδηλώσεις ενώ φαίνεται να πήρε το πράσινο φως από το Δήμαρχο για τη δημιουργία του Μοντελοδρόμιου. Τέλος ύστερα από πρότασή του, αποφασίσθηκε η άμεση έναρξη εκπαιδευτικών σεμιναρίων κατασκεύης-χειρισμού αερομοντέλων & πυραυλομοντέλων τα προσεχή Σαββατοκύριακα.
   Ακολούθως ο κος Νέτσος τόνισε την ανάγκη δημιουργίας των "απογειώσεων parapente-αιωρόπτερων" στην περιοχή ενόψει και της επίσκεψης το προσεχές διάστημα αλλοδαπών "αεροτουριστών" και ο κος Αλεξανδρόπουλος την πρόθεση της ΑΝΛΑ να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή με τον στόλο των ανεμοπτέρων της.
   Η κα Μπακλαβά έθιξε το θέμα της ορθότερης - εντατικότερης και πιο λεπτομερούς ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών σχετικά με τα οφέλη που θα προκύψουν για αυτές από τη δημιουργία του Πεδίου Προσγείωσης και των Απογειώσεων ενώ ο κος Χατζόγλου ενημέρωσε για το ενδιαφέρον επώνυμου χορηγού να κατασκευάσει το Πεδίο Προσγείωσης όταν και εφόσον παραχωρηθεί σχετική έκταση.

Γαδετσάκης - Αλεξανδρόπουλος - Ντούβλης
Τεντολούρης - Κουφογάζος - Μπακλαβά - Χατζόγλου - Michael - Σεραφειμίδης - Βούλγαρης
Στεφανής - Νέτσος - Πλακιάς
Μπούμπαλος - Γερούκος - Νέτσος - Πλακιάς - Γαδετσάκης - Αλεξανδρόπουλος - Παπασπύρος
Αλεξανδρόπουλος - Παπασπύρος - Νιζάμη - Κουφογάζος - Τεντολούρης
Χατζόγλου - Θανασιά - Michaels

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου