Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Με αφορμή ... την αφορμή της αφορμής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Με αφορμή δημοσιευθείσα επιστολή του κ. Βασ. Πανάγου στο υπαρ. 11875/20-7-2012 φύλλο (σελ.14) της έγκριτης εφημερίδας των Τρικάλων "ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ", προς αποφυγή δημιουργίας πιθανώς εσφαλμένων εντυπώσεων και στο μέτρο που την αφορούν τα αναγραφόμενα, η "ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ" διευκρινίζει τα εξής :
        1.     Οι ενέργειές της διακρίνονται πάντοτε από διαφάνεια, ακολουθούν τις προβλεπόμενες από τους Νόμους διαδικασίες και τα αιτήματά της δεν αποσκοπούν στη λήψη αποφάσεων "εγκληματικής προχειρότητας & προκλητικού εντυπωσιασμού" από τους αρμόδιους Φορείς στους οποίους υποβάλλονται.
        2.     Ως "μη κερδοσκοπικό" αεραθλητικό σωματείο, εγκεκριμένο με την υπαρ.  382/Νοε 2011 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων, ουδέποτε στο σύντομο βίο της αρνήθηκε και ούτε πρόκειται να αρνηθεί στο μέλλον πρόσκληση σε συμμετοχικές διαδικασίες, διαβούλευση, συνεργασία και συλλογικές δράσεις με τα λοιπά μη κερδοσκοπικά αθλητικά σωματεία της Πύλης και της ευρύτερης περιοχής – σύμφωνα με το αρχείο της τέτοια πρόσκληση μέχρι σήμερα δεν έχει δεχθεί. Αντιθέτως μάλιστα ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης που αφορούσε την "1η Συνάντηση Συλλόγων νέου Δήμου Πύλης" στην οποία συμμετείχε και ο Γ.Σ. Πύλης.
        3.     Ουδέποτε αμφισβήτησε την πολύπλευρη προσφορά των λοιπών αθλητικών συλλόγων, αισθάνεται περήφανη για τα μετάλλια και διακρίσεις των αθλητών τους αλλά και για τη διοργάνωση των διαφόρων αγώνων-εκδηλώσεων. Αυτό το ρόλο άλλωστε φιλοδοξεί να παίξει με τη σειρά της και η Αερολέσχη στον τομέα των αεραθλημάτων.
        4.     Στο θέμα της παραχώρησης χρήσης του χώρου του παλαιού ποδοσφαιρικού γηπέδου στη θέση Λυγαριές γνωρίζει τα εξής :
                α.     Η τοποθεσία σύμφωνα και με πρόσφατες φωτογραφίες (22-6-2012) δεν διαθέτει φράκτη, είναι καλυμμένη από αγκάθια και παρά τα αναγραφόμενα στην επιστολή, δεν χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για αθλητικές-προπονητικές δραστηριότητες του Γ.Σ. Πύλης (ούτε καν παραπέμπει σε αθλητικές εγκαταστάσεις) παρά μόνο από ιδιώτες υποψήφιους οδηγούς που με τις συνεχείς διελεύσεις των οχημάτων τους έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά, ενώ και οι υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις αποδυτηρίων-γραφείων δεν γλύτωσαν μιας και έχουν καταληφθεί-διαμορφωθεί από αγνώστους σε εκτροφείο οικόσιτων πτηνών  και ζώων.
                β.     Μη γνωρίζοντας τα αναφερόμενα στο παραχωρητήριο χρήσεως των εγκαταστάσεων στο Γ.Σ. Πύλης (σύμφωνα με την επιστολή αυτό έγινε το έτος 1985 – μένει να γνωστοποιηθεί) η Αερολέσχη δεν έχει άποψη για το ποιος είναι υπεύθυνος για την υποβάθμιση του χώρου αυτού, επιθυμεί όμως ως ένας ακόμη αθλητικός σύλλογος της Πύλης, να αποτελέσει έμπρακτα μια ακόμη "διαρκή και αξιόλογη παρουσία που θα καταβάλει συγκινητικές προσπάθειες" στην κατεύθυνση της δημιουργίας του πολυπόθητου Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Πύλης.
                γ.     Στα πλαίσια δημιουργίας ενός Μοντελοδρόμιου και με δεδομένη την καταλληλότητα πραγματοποίησης πτήσεων αερομοντέλων στον εγκαταλειμμένο αυτό χώρο, την 20-4-2012 υποβλήθηκε από το σωματείο αίτηση προς τον ΟΚΠΑΔ Πύλης (αριθ. πρωτ. 9/2012) ζητώντας "την παραχώρηση χρήσεως των εγκαταστάσεων του πρώην ποδοσφαιρικού γηπέδου Πύλης στη θέση "Πόρτα Παναγιά-Λυγαριές" (δίπλα από το Ίδρυμα Ειδικής Αγωγής) ως ΜΟΝΤΕΛΟΔΡΟΜΙΟ."
                δ.     Συναφώς και προκειμένου να καταστεί χρηστικός ο χώρος, αναφέρονταν στο αίτημά ότι : " Το σωματείο μας προτίθεται :
                -       να σπείρει με γκαζόν και να συντηρεί σε ετήσια βάση το τερέν
                -       να συντηρήσει - αναβαθμίσει τις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις αποδυτηρίων-στεγάστρων και
                -       να εγκαταστήσει ένα μικρό λυόμενο μεταλλικό-σωληνωτό Πύργο Ελέγχου-Επικοινωνιών διαστάσεων 2.00m(Μ) Χ 2.00m(Π) Χ 2.50m(Υ) και ένα μεταλλικό στύλο ανεμούριου ".
                ε.      Το αίτημα έγινε αποδεκτό στο σύνολό του από το Δ.Σ. του ΟΚΠΑΔ Πύλης με την υπαρ. 33/2012 απόφασή του.
        5.     Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένη την παντελή έλλειψη αναφοράς στην ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ στο κείμενο της εν λόγω επιστολής σχετικά με την "άλλη πραγματικότητα" καθώς και στους Αθλητικούς Συλλόγους που εδρεύουν στην Πύλη με "διαρκή και αξιόλογη παρουσία … όπως : του Ορειβατικού Ομίλου και του Πορταϊκού", τίθενται τα εξής ερωτήματα στον κ. Β. Πανάγο :
                α.     Πρεσβεύει ότι ο αθλητισμός ενώνει και δεν διχάζει ;
                β.     Αναγνωρίζει στα πλαίσια της "ισοτιμίας" που επικαλείται την ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ ως ένα "αδελφό" και ισότιμο αθλητικό σωματείο με έδρα την Πύλη που ήδη με τη συμμετοχή του στην από αέρος τηλεοπτική κάλυψη της πρόσφατης υπερπροσπάθειας του Τρικαλινού ποδηλάτη Στέλιου Βάσκου έγινε γνωστό σε εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο ;
                γ.     Αναγνωρίζει τις ανάγκες άθλησης των μοντελιστών-αεραθλητών της Αερολέσχης ;
                δ.     Αναγνωρίζει το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν χρησιμοποιείται για πολύ μεγάλο διάστημα από το Γ.Σ. Πύλης ;
                ε.      Αναγνωρίζει τη δυνατότητα συνύπαρξης-δραστηριοποίησης περισσότερων του ενός αθλητικών συλλόγων στον ίδιο αθλητικό χώρο ;
                στ.    Είναι διατεθειμένος ο ίδιος αλλά και ο Γ.Σ. Πύλης (μιας και δηλώνει συνδικαιούχος χρήστης) να συνεισφέρει σε εθελοντική εργασία και χρήματα για τον εξωραϊσμό-αναβάθμιση-συντήρηση των εγκαταστάσεων του χώρου (κάτι για το οποίο έχει ήδη δεσμευθεί εγγράφως η Αερολέσχη) ασχέτως της δυνατότητας συνεισφοράς ή μη του Δήμου Πύλης στα ανωτέρω ;
                ζ.      Τέλος μιας και μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί τουλάχιστον δημόσια, στηρίζει ο ίδιος και το αθλητικό σωματείο που εκπροσωπεί, τη δημιουργία του ιδιαίτερου αθλητικού χώρου που έχει ανάγκη το δικό μας αεραθλητικό σωματείο και που δεν είναι άλλο από το "Πεδίο Προσγείωσης" ;
Και επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις …. ακολουθούν τέσσερις (4) φωτο της "χρησιμοποιούμενης για προπονήσεις" περιοχής από τον Γ.Σ. Πύλης, με ημερομηνία λήψεως 22/6/2012 ….
Με ιδιαίτερη τιμή
για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος

Ηλίας Ντούβλης

Ο Γεν.Γραμματέας

Πέτρος Τεντολούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου