Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

6 Οκτ 2011 – 27 Οκτ 2013 … δύο χρόνια εκκωφαντικής σιωπής

Ήταν Οκτώβριος του 2011 όταν η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ υπέβαλε στο Δήμο Μουζακίου ενημερωτική επιστολή-αίτημα "παραχώρησης χρήσης γης" ενός τμήματος του "Ζευγαρολίβαδου" Μαυρομματίου προκειμένου να διαμορφώσει το Πεδίο Μαυρομματίου "Κώστας Κατσόγιαννος" προτείνοντας ταυτόχρονα να πράξει τούτο ο Δήμος με τα διατιθέμενα δημοτικά και περιφερειακά χωματουργικά μηχανήματα μιας και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο μας δεν είναι επενδυτής παρά μόνο τηρητής της καταστατικής του δέσμευσης " Να καταστήσει γνωστή με κάθε πρόσφορο μέσο την σπουδαιότητα της αεροπορίας και του αεραθλητισμού, με σκοπό τη δημιουργία αεροπορικής συνείδησης και την ανάπτυξη και διάδοση του αεροπορικού πνεύματος, ιδίως προς την νεολαία και να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική, οικονομική, πνευματική και μορφωτική ζωή της χώρας ".
Ο Δήμος Μουζακίου με αξιοζήλευτη ταχύτητα πρέπει να παραδεχθούμε, ενέταξε το αίτημα στο "Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιόδου 2012-14 του Δήμου Μουζακίου" που τέθηκε για δημόσια διαβούλευση και εγκρίθηκε,  στον Πίνακα "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ/Τομέας 2- Τουρισμός" (σελ. 14) όσο και στον Πίνακα "ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ/Άξονας 3 : Τοπική Οικονομία-Απασχόληση/Μέτρο: 3.2.1 – Τουριστική δραστηριότητα  και υποδομές (σελ. 30) όπου προβλέφθηκε η "κατασκευή πίστας αερολέσχης".
Το γεγονός αυτό δημιούργησε βάσιμες ελπίδες ότι σε σύντομο-εύλογο χρονικό διάστημα, η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας, με ελάχιστα έξοδα αλλά πολύ συλλογική-εθελοντική εργασία, θα αποκτούσε ένα επίσημα αδειοδοτημένο Πεδίο Προσγείωσης (αεροδρόμιο Β' Κατηγορίας).
Παράλληλα θα έβρισκαν "στέγη" τα υφιστάμενα εδώ και χρόνια στη συγκεκριμένη περιοχή αεραθλήματα του Αερομοντελισμού, του Αλεξίπτωτου Πλαγιάς (parapente) και Αιωροπτερισμού (αετού) που χρησιμοποιούν τις γνωστές στο Πανελλήνιο απογειώσεις της Πορτής και Ελληνόπυργου, ενώ θα αναπτύσσονταν αυτό των Υπερελαφρών 3 Αξόνων (3axis).
Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο ελπιδοφόρα. Αντιθέτως μάλιστα έχει απογοητεύσει τον αεροπορικό κόσμο της χώρας που περίμενε με ανυπομονησία το Πεδίο αυτό προκειμένου να χρησιμοποιηθεί και από τη Γενική Αεροπορία με επακόλουθο την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.
Για λόγους άγνωστους σε εμάς και παρά το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα των μονίμων κατοίκων του Μαυρομματίου και σύσσωμοι οι Απανταχού Μαυρομματιανοί "αγκάλιασαν" αυτή την προσπάθεια, το Τοπικό Συμβούλιο επί διετίας δεν συνεδριάζει προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί του αιτήματός μας.

Τα σχόλια – συμπεράσματα δικά σας ….

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου