Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Προς απόσυρση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Μαυρομμάτι από την ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ ;

Ένα βήμα πριν την απόσυρση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το σχεδιαζόμενο Πεδίο Προσγείωσης Μαυρομματίου "ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ" βρίσκεται η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ.
Κύρια αιτία σύμφωνα με τον Πρόεδρό της κ. Ηλία Ντούβλη, είναι η μη συζήτηση έως σήμερα του αιτήματος που υποβλήθηκε στο Δήμο Μουζακίου πριν δύο και πλέον έτη και συγκεκριμένα την 6/10/2011.
Τόνισε επίσης πως δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς και τη "χλιαρή" στάση των κατοίκων του Μαυρομματίου παρά την ένθερμη και ειλικρινή στήριξη του εγχειρήματος τόσο από τον Τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο όσο και από τον Σύλλογο των Απανταχού Μαυρομματιανών. 
Την παρούσα χρονική συγκυρία, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μετά από μια "νεκρή" περίοδο, έχει ξεκινήσει με γοργούς ρυθμούς τη διαδικασία αξιολόγησης-αδειοδότησης όλων των υποβληθέντων αιτήσεων διαμόρφωσης και λειτουργίας Πεδίων Προσγείωσης ανά την επικράτεια.
Η διετής και κατά τον κ. Ντούβλη αδικαιολόγητη απραγία στην περίπτωση του Μαυρομματίου, έχει θέσει πιθανότατα εκτός διαδικασιών αδειοδότησης, το σημαντικότερο για τη δυτική Θεσσαλία και όχι μόνο Αεραθλητικό Κέντρο απογοητεύοντας ολόκληρο τον Ελλαδικό "αεροπορικό κόσμο" που έχει εκτιμήσει εδώ και δεκαετίες τις ιδιαίτερες ανεμοπορικές συνθήκες που παρουσιάζει η συγκεκριμένη περιοχή.
Τέλος, σημαντικό αρνητικό παράγοντα αποτέλεσε και η αδιάλλακτη στάση των κτηνοτρόφων της περιοχής σε κάθε μορφή αεραθλητικής δραστηριότητας - είναι παροιμιώδης η λυσσαλέα αντίδρασή τους μέχρι την τελική εκδίωξη, Ελλήνων και φιλοξενούμενων αλλοδαπών αιωροπτεριστών - πρωταθλητών και μη - που απογειώνονταν από τον Ελληνόπυργο στα πλαίσια των θεσμοθετημένων αγώνων "ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΕΙΑ" σε ένδειξη τιμής και μνήμης στο συγχωριανό τους και πρόωρα όσο και αδικοχαμένο πρωτοπόρο αιωροπτεριστή Κώστα Κατσόγιαννο. 
Χωρίς να δεχθούν το διάλογο που θα τους έλυνε κάθε απορία και θα απέρριπτε κάθε αβάσιμο ισχυρισμό τους, εγκλωβισμένοι στη λογική "ή εμείς ή εσείς", έρμαια ακόμη και εσκεμμένης παραπληροφόρησης από διαφωνούντες που όμως δεν είχαν ποτέ το θάρρος να αντιταχθούν φωναχτά και τεκμηριωμένα, στάθηκαν "απέναντι" καταδικάζοντας για μια ακόμη φορά αυτό τον τόπο σε ρόλο παρατηρητή στα αεροπορικά δρώμενα.
Δεν θα αγγίξουμε βέβαια το θέμα των πολλαπλών ωφελημάτων στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης μιας και τούτο έπρεπε αλλά δυστυχώς δεν έπραξαν οι αρμόδιοι προς τούτο τοπικοί Φορείς ...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου