Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Μην "πυροβολείτε" το Πεδίο Προσγείωσης Μυρίνης ....

Με έκπληξη διάβασα σήμερα σε έγκριτη ηλεκτρονική εφημερίδα του ν. Καρδίτσας, δημοσίευμα με τίτλο "Η Καρδίτσα χρειάζεται ουσία και όχι επικοινωνιακά κόλπα".
Εστιάζοντας στην πρόταση της τέταρτης παραγράφου "Εδώ και λίγες ημέρες, εξελίσσονται εργασίες ασφαλτόστρωσης σε αρκετούς δρόμους, τοποθετούνται κάδοι, πετούν αεροπλανάκια και προσγειώνονται σε κομμάτι ασφάλτου όπου παρκάρουν βαμβακοκαρότσες κλπ (όχι….η πτήση MH370 των Malaysia Airlines δεν έφτασε ακόμη…)." που αν μη τι άλλο μπορεί και πρέπει να εκληφθεί ως ανώνυμη – μιας και δεν υπογράφεται ούτε αναφέρεται το όνομα του κυρίου της ανηρτημένης φωτογραφίας – σοβαρότατη καταγγελία που άπτεται της "ασφάλειας πτήσεων και εδάφους" του νέου Πεδίου Προσγείωσης Μυρίνης της οποίας σύμφωνα με το  Νόμο πρέπει να επιληφθεί η αρμόδια Διεύθυνση της ΥΠΑ, θέλω ως Πρόεδρος της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ, να κάνω κάποιες σκέψεις.
Κατά το χρονικό διάστημα από την επίσημη αδειοδότηση του συγκεκριμένου Πεδίου Προσγείωσης (την 13/2/2014 με το ΦΕΚ 326Β') έως σήμερα, τόσο η Αερολέσχη μας, οι Αερολέσχες άλλων νομών αλλά και ιδιώτες, που έχουμε πετάξει άνωθεν αυτού κάποιες/οι δε εξ' αυτών προσγειώθηκαν, ΔΕΝ διαπιστώσαμε την ύπαρξη των προαναφερομένων γεωργικών μηχανημάτων-εργαλείων καθώς και οποιουδήποτε άλλου τεχνητού εμποδίου.
Παρόλα αυτά και δεδομένου ότι δεν διαμένω στην Καρδίτσα και ειδικότερα στη Μυρίνη, διερωτώμαι εάν αληθεύουν τα αναγραφόμενα του εν λόγω κυρίου ή αποτελούν προεκλογικές κορώνες κατά συγκεκριμένου υποψηφίου δημάρχου της πόλης σας.
Εάν συμβαίνει το πρώτο, οι αρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες θα προβούν όπως προείπα στους προβλεπόμενους ελέγχους προς το Φορέα Διαχείρισης.
Εάν όμως συμβαίνει το δεύτερο, αυτό καθ' αυτό το γεγονός χρησιμοποίησης του Πεδίου Προσγείωσης Μυρίνης για αντιπολιτευτικούς λόγους, τολμώ να πω ότι είναι τραγικό και πρέπει να προβληματίσει όλους μας, μέλη της μεγάλης Ελληνικής αεροπορικής οικογένειας και Φορείς της χώρας μας ιδιαιτέρως δε της Καρδίτσας.
Και αυτό διότι εάν δεν το γνωρίζει ο ανώνυμος ή τουλάχιστον άγνωστος σε εμένα συντάκτης του δημοσιεύματος, τα Πεδία Προσγείωσης :
          -           ΔΕΝ είναι "κομμάτια ασφάλτου" αλλά Αεροδρόμια Β' Κατηγορίας.
          -           ΔΕΝ λειτουργούν ανεξέλεγκτα.
          -           ΔΕΝ κατασκευάζονται κάθε μέρα και η επίσημη αδειοδότησή τους είναι μια πολύπλοκη, απαιτητική, επίπονη και σοβαρή διαδικασία που χρεώνεται στα "θετικά" του Φορέα που το σχεδίασε, κατασκεύασε και διαχειρίζεται.
          -           Αποτελεί προστιθέμενη αξία για την ευρύτερη περιοχή και  πόλο έλξης για αεραθλητές, ιδιώτες χειριστές και αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό μιας και η ύπαρξη-λειτουργία του, με την επίσημη αδειοδότησή του, γίνεται υποχρεωτικά γνωστό σε διεθνές επίπεδο.
Θυμίζω ότι ο γειτονικός νομός Τρικάλων δεν διαθέτει κάτι ανάλογο, με αποτέλεσμα το Πεδίο Προσγείωσης Μυρίνης να είναι το μοναδικό στη Δυτική Θεσσαλία πλησίον των κορυφαίων τουριστικών προορισμών αυτής (Λίμνη Πλαστήρα, ορεινά Τρίκαλα, Μετέωρα κλπ).
Ψευδείς αναφορές ή διόγκωση υπαρκτών μικροπαρατηρήσεων για προβλήματα Ασφάλειας Πτήσεων & Εδάφους από αδαείς – εκτός και αν γίνεται σκόπιμα - μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν κλίμα άρνησης χρησιμοποίησής του, καταδικάζοντάς το σε απαξίωση και βέβαιη αναστολή λειτουργίας του.
Τέλος, για την αναφορά στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα της πτήσης "ΜΗ370" και την ατυχή σύνδεσή του με το Πεδίο Προσγείωσης, κρατώ τις σκέψεις μου για εμένα.

         Με αεροπορικούς χαιρετισμούς


Ηλίας Ντούβλης
Πρόεδρος
ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου