Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Συμμετοχή της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ στο "Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας" του Δήμου Πύλης

"Επίσημη "πρώτη" για τη ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύλης.

Ύστερα από επίσημη πρόσκληση, ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Ντούβλης συμμετείχε στη 2ωρη συνεδρίαση, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξει στους συμμετέχοντες, τον τρόπο συμμετοχής - προσφοράς του Σωματείου κατά τη αντιπυρική περίοδο και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε για τη δυνατότητα πραγματοποίησης πτήσεων αεροεπιτήρησης ύστερα από αίτημα του Συντονιστικού Οργάνου από το πρώτο έως το τελευταίο φως, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο project FPV που ήδη έχει παρουσιάσει στην Περιφέρεια.

Το σύνολο των δυνατοτήτων, κέντρισε το ενδιαφέρον της εκπροσώπου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), με αποτέλεσμα να προγραμματίζεται συνάντηση εργασίας εντός των προσεχών ημερών.

Για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός Πεδίου Προσγείωσης στην ευρύτερη περιοχή και πλησίον του ορεινού όγκου του ν. Τρικάλων.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Πύλης :

"Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύλης συνεδρίασε την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πύλη, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Κων/νου Κουφογάζου με θέμα το Συντονισμό και την Εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας σε επίπεδο Δήμου στα πλαίσια της αντιμετώπισης κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναπτύχθηκε εκτενώς το ζήτημα της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων κατά την αντιπυρική περίοδο, καθώς και των ενεργειών για την πρόληψη των πυρκαγιών στο Δήμο Πύλης.
Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου και όλες οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα για συνεργασία, προκειμένου και σε αυτήν την αντιπυρική περίοδο να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δ/ντης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Τρικάλων, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Πύλης, ο Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης, εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Τρικάλων & του Δασονομείου Πύλης, ο Δ/ντής Κέντρου Υγείας Πύλης, ο Προϊστάμενος Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πύλης, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πύλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων της περιοχής και άλλοι εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων."


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου