Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Πετώντας με την ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΧΑΝΙΩΝ ...

Η. Ντούβλης-Πρόεδρος ΑΛ.ΠΥ.

Στο διεθνή αερολιμένα Χανίων "Ι. ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ" βρέθηκα χθες 9/8/2014, προσκεκλημένος του Α' Αντιπροέδρου & Διευθυντή Σχολής ΥΠΑΜ της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΧΑΝΙΩΝ κ. Κοσμά Κιμιωνή.

Στην αίθουσα αναχωρήσεων εξωτερικού με υποδέχθηκε το μέλος Δ.Σ. και χειριστής ΥΠΑΜ κ. Μάνος Γιακουμάκης και μετά το σχετικό έλεγχο εισόδου κατευθυνθήκαμε στην πίστα στάθμευσης αεροσκαφών που μας περίμενε ο Κοσμάς.

Μετά την ενδελεχή παρουσίαση του υπερελαφρού αεροσκάφους TECNAM P-92 Echo Super (SX-UCM), επιβιβασθήκαμε σε αυτό προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μια πτήση άνωθεν ν. Χανίων.

Ο καιρός φανταστικός, η ορατότητα τέλεια !

Εντύπωση πρώτη - οι διαδικασίες επικοινωνίας με τον εξυπηρετικότατο ΠΕΠ (επανδρωμένος από στελέχη της Π.Α.), τροχοδρόμησης, απογείωσης και κυκλοφορίας, υψηλού επιπέδου και στην Αγγλική γλώσσα.

Πρώτο σημείο επίσκεψης το "Παλιό Λιμάνι" των Χανίων και φωτογράφιση με .... αρκετές μοίρες κλίση. Ακολούθως ΠΒΚ, κόλπος Σούδας .... κατά την επιστροφή μας για προσγείωση στον 29 της Σούδας (LGSA), τρίτοι στη σειρά μετά από τη SAS και τη Ryanair, ύστερα τροχοδρόμηση και full stop έξω από τα γραφεία της Αερολέσχης μιας και θα ακολουθούσε πτήση του Γιακουμάκη.

Εντύπωση δεύτερη - οι επιδόσεις του αεροσκάφους. Οι Ιταλοί αεροναυπηγοί έκαναν καταπληκτική δουλειά με το Ρ-92 Echo Super. Με VNO 200Km/h και VA 150Km/h, κινητήρα Rotax 912 (100Hp) είναι μια από τις καλύτερες ολομεταλλικές ΥΠΑΜ που πετούν στους Ελληνικούς ουρανούς. Η πτήση μας έγινε με ταχύτητα 160Km/h (85Knots) και σε ύψος από 1000-2000ft. To τριμάρισμα εύκολο (ηλεκτρικό) και οι μανούβρες με ταχύτητα 140Km/h ακριβείς.

Εντύπωση τρίτη - η φιλοξενία των ανθρώπων της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΧΑΝΙΩΝ. Η πτήση είχε κανονισθεί με πρωτοβουλία του Κοσμά μία εβδομάδα πριν μαθαίνοντας ότι θα βρεθώ στην Κρήτη ενώ στο αεροδρόμιο ήταν ενήμεροι όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι για την άφιξή μου.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΧΑΝΙΩΝ και ιδιαίτερα τον φίλο Κοσμά Κιμιωνή ευχόμενος να ξαναβρεθούμε σύντομα στη Θεσσαλία, σε μια από τις επόμενες πτήσεις του και γιατί όχι ... κάποτε στο δικό μας Πεδίο Προσγείωσης στα Τρίκαλα.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου