Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Παρέμβαση της AOPA HELLAS για τη μη λειτουργία του Τμήματος Ιδιωτικής Αεροπορίας της ΥΠΑ


Το πρόβλημα υποστελέχωσης του Τμήματος Ιδιωτικής Αεροπορίας της Διεύθυνσης Πτητικών Προτύπων της ΥΠΑ, απόρροια των διαδικασιών "κινητικότητας", "διάθεσης" ή συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, ήταν ήδη γνωστό από τριετίας, τα αρνητικά δε αποτελέσματα είχαν αρχίσει να διαφαίνονται από την αρχή της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

Αυτό που δεν μπορούσε κανείς μας να φανταστεί, ήταν το γεγονός της "εξαφάνισης" του συγκεκριμένου Τμήματος.

Τα προβλήματα που προέκυψαν από την εξέλιξη αυτή πολλά, με κορυφαίο αυτό της μή έκδοσης-ανανέωσης Πτυχίων Ιπταμένων ΥΠΑΜ, Εκπαιδευτών αέρος ΥΠΑΜ αλλά και Αδειών Λειτουργίας Σχολών ΥΠΑΜ.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω, η "ακινητοποίηση" των τριών Σχολών Χειριστών ΥΠΑΜ που μέχρι χθες λειτουργούσαν στον Ελλαδικό χώρο, μιας και τα Πτυχία των Εκπαιδευτών Αέρος αυτών ή και οι Άδειες Λειτουργίας τους, έχουν λήξει, χωρίς όμως και να μπορούν να ανανεωθούν. Παράλληλα, πλήθος εκπαιδευομένων (μαθητών) Χειριστών ΥΠΑΜ που έχουν δαπανήσει χρήματα και χρόνο για την εκπαίδευσή τους, δεν μπορούν να αποκτήσουν τα Πτυχία τους.

Η ΑΟΡΑ Ελλάς, το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο όσων ασχολούνται με την Γεν. Αεροπορία, εκπροσωπώντας έξι συνολικά Σχολές ΥΠΑΜ, παρενέβει για το σοβαρό αυτό θέμα με την αποστολή σχετικής επιστολής την 24 Μαρ 2015 και αποδέκτες, τον Υπουργό Οικονομίας-Υποδομών-Ναυτιλίας & Τουρισμού, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών-Μεταφορών & Δικτύων, τον Διοικητή ΥΠΑ και τον Διευθυντή Πτητικών Προτύπων ΥΠΑ.

Η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ, χαιρετίζει αυτή την παρέμβαση και αναμένει την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει "κρατώντας στο έδαφος" τους δώδεκα εκπαιδευόμενους της "1ης Σειράς Χειριστών ΥΠΑΜ"


Για να διαβάσετε την επιστολή της AOPA Hellas πατήστε εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου