Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

O Τζανακούλης άφησε προίκα το… αεροπλάνο

Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2011 11:55 ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΙΤΣΙΛΚΑΣ
      Στους περισσότερους μπορεί να δείχνει απίστευτο, ειδικά στις μέρες μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι η πρώην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Λάρισας είχε στη κατοχή της ένα αεροπλάνο τύπου τσέσνα, το οποίο κληρονόμησε η νέα Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.
      Μπορεί ο δήμαρχος Λαρισαίων και τέως πρόεδρος της πρώην ΤΕΔΚ Κώστας Τζανακούλης να μην κατάφερε να φέρει στη Λάρισα το πολυπόθητο πολιτικό αεροδρόμιο, όπως είχε υποσχεθεί, αλλά κατόρθωσε να χρεώσει την πρώην ΤΕΔΚ με ένα ποσό, που από το 2007 , ίσως και ξεπερνά τις 100.000 ευρώ!
      Ήταν η περίοδος των πυρκαγιών, στην Ηλεία το 2007, και ο κ. Τζανακούλης έδραξε την ευκαιρία να προτείνει την αγορά ενός αεροπλάνου για την ...πυροπροστασία του νομού. Παρά τις όποιες ενστάσεις από κάποιους δημάρχους, η πρότασή του έγινε τελικά δεκτή..
      Το αεροπλάνο απ΄ότι μάθαμε, έχει παραχωρηθεί με τη μορφή χρησιδανείου στην αερολέσχη Λάρισας, η οποία πλέον, επιβαρύνεται με ένα σεβαστό ποσό κάθε χρόνο (περίπου 25.000 ευρώ) για τη συντήρηση και τις ανάγκες των πτήσεων.
      Πρόκειται για ένα μονοκινητήριo τσέσνα (cessna 172Ν), που σκοπό έχει την εντατικοποίηση των περιπολιών πυροπροστασίας κατά τους θερινούς κυρίως μήνες. Αυτή τη στιγμή, παρά το υψηλό κόστος λειτουργίας του και τη πενιχρή βοήθεια, η αερολέσχη σε συνεργασία με την πολιτική προστασία, καταφέρνει κυρίως με εθελοντικά κίνητρα να πετά το αεροπλάνο.
      Τώρα πόσες φωτιές εντόπισε, ρωτήστε τον κ. Τζανακούλη...

αναδημοσίευση από το  thessalianews.gr
 http://www.thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1333:tzanakoulis-larisa-aeroplano&catid=43:municipality&Itemid=30

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου