Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Άδοξο τέλος για το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο Φλαμουλίου


Πριν καλά καλά ξεκινήσουν οι ενέργειες του Δήμου Τρικκαίων για επαναλειτουργία του πρώην στρατιωτικού αεροδρομίου στο Φλαμούλι ως "Πεδίο Προσγείωσης Τρικάλων", επαληθεύτηκαν ως βάσιμες οι επιφυλάξεις της "ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ" σχετικά με την πρόταση του κ. Σωτ. Αζναουρίδη.
Είχαμε πει (ραδιοφωνικά) "είναι πολλά αυτά που πρέπει να εξετασθούν για ένα τέτοιο εγχείρημα όπως το ιδιοκτησιακό, οι περιβαντολλογικές επιπτώσεις, η γειτνίαση με το συνοικισμό του Φλαμουλίου".
Την 16/3 σε τηλεφωνική επικοινωνία με αρμόδιο Αντιδήμαρχο, πληροφορηθήκαμε ότι η συγκεκριμένη έκταση βρίσκεται εδώ και χρόνια σε διαδικασία ανταλλαγής της μεταξύ Δήμου και κάποιου Ταμείου χωρίς αυτή να έχει ολοκληρωθεί.
Σήμερα (21/3) σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και αφού είχαμε αποστείλλει σχετικά τοπογραφικά της περιοχής, ενημερωθήκαμε ότι θα πρέπει να θεωρείται απίθανη η αδειοδότηση Πεδίου Προσγείωσης στην τοποθεσία λόγω επέκτασης του οικισμού Φλαμουλίου και της ύπαρξης των εγκαταστάσεων του ΤΕΦΑΑ.
Η "ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ" μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη και με δεδομένη τη βούληση του Δήμου Τρικκαίων να δημουργήσει ένα Πεδίο Προσγείωσης, αναμένει από τη Δημοτική Αρχή να υποδείξει πιθανές νέες περιοχές της επικράτειάς της προς αξιολόγηση τους από αέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου