Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

με αφορμή επιστολή-αίτημα της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ, ανοίγει η συζήτηση για τον καθορισμό χρήσης γης στο Δήμο Πύλης





Συζήτηση για τον καθορισμό της χρήσης γης ανοίγει ο δήμος Πύλης, με στόχο να βάλει σειρά και τάξη σ΄ αυτό το θέμα, το οποίο αποτελεί βασικό παράγοντα αταξίας και παρανομίας στην χώρας μας, με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών προβλημάτων στην ανάπτυξη, οικονομική και οικιστική.
Ο αντιδήμαρχος Νίκος Τόλιας, σημειώνει πως με αφορμή αίτημα της Αερολέσχης Πύλης για χρήση δημοτικής έκτασης, ο Δήμος, σε πρώτη φάση θέτει προς συζήτηση το μείζον θέμα της χρήσης δημοτικής γης, ώστε να αξιοποιηθεί επ' ωφελεία των κατοίκων και του τόπου.



       Στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στην οποία προεδρεύει ο κ. Τόλιας, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση επί του θέματος, στο πλαίσιο της συζήτησης του αιτήματος της Αερολέσχης.
       Η διαδικασία του προσδιορισμού της χρήσης γης αποτελεί το πρώτο στάδιο για την αδειοδότηση μίας νέας δραστηριότητας, κατά το οποίο διερευνάται κατά πόσο επιτρέπεται η εγκατάσταση της συγκεκριμένης δραστηριότητας στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο επενδυτής πρέπει να υποβάλει το ερώτημα, αν είναι δυνατή η εγκατάσταση της επιχείρησης που θέλει να ιδρύσει στο συγκεκριμένο χώρο που τον ενδιαφέρει, στην αρμόδια για τη συγκεκριμένη περιοχή υπηρεσία πολεοδομίας της.
       Γενικά, ο καθορισμός χρήσης γης συμβάλει στην αξιοποίηση των εκτάσεων και στην δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, με οργάνωση, χωρίς αταξία και αναρχία που δημιουργούν σειρά προσκομμάτων και δυσχερειών τόσο στην ίδρυση επιχειρήσεων, όσο και στην ορθή πολεοδομική ανάπτυξη των οικισμών και πόλεων.
μερική αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ της 28-6-2011 (http://proinoslogosnews.gr/home/ota/5995-Ανοίγει-την-συζήτηση-για-τον-καθορισμό-χρήσης-γης)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου