Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Διαβούλευση για το πεδίο προσγείωσης και τις χρήσεις γης ....


μετά από παράκληση πολλών φίλων μας οι οποίοι δεν κατάφεραν να διαβάσουν μέσω της φωτοσελίδας το σχετικό άρθρο της έγκριτης εφημερίδας "Η ΕΡΕΥΝΑ" , το αναδημοσιεύουμε :

στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύλης
Συζήτηση επί αιτήματος της Αερολέσχης και γενικότερα για τις χρήσεις γης αδιάθετων κοινοχρήστων χώρων έγινε προχθές το βράδυ, στο δημοτικό κατάστημα της Λυγαριάς στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύλης.
Του Λάζαρου Μάμαλη
Ως γνωστόν, η Αερολέσχη Πύλης κατέθεσε αίτημα για την παραχώρηση της χρήσης γης δημοτικής έκτασης προκειμένου να δημιουργηθεί πεδίο προσγείωσης εντός των ορίων του Δήμου. Ο πρόεδρος της Αερολέσχης κ. Ηλίας Ντούβλης παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, όπου είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στα μέλη της, αλλά και στα παρόντα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων των πρώην Δήμων Γόμφων και Πιαλείων που αφορά η συγκεκριμένη συζήτηση, τα ακριβή δεδομένα της πρότασής τους, τα οποία δημοσιεύθηκαν κατά το παρελθόν στην ΕΡΕΥΝΑ.
Στην προχθεσινή διαδικασία συγκεκριμενοποιήθηκε ο χώρος που προτείνεται από την Αερολέσχη να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Πρόκειται για το χώρο από το σκοπευτήριο Φήκης και προς τα ανατολικά σε εκτάσεις των Τοπικών Κοινοτήτων Φήκης, Παραποτάμου (συνοικισμός Λιλή) και Λυγαριάς. Όπως εξήγησε ο κ. Ντούβλης, η αναγκαία έκταση κυμαίνεται μεταξύ 80 και 100 στρεμμάτων η οποία δεν θα παραχωρηθεί ως προς την κυριότητά της στην Αερολέσχη, αλλά ως προς τη χρήση της. Ο ίδιος, μάλιστα, αναφέρθηκε και στην δωρεά ιδιώτη εργολάβου ο οποίος προσφέρθηκε να αναλάβει τα χωματουργικά του πεδίου προσγείωσης μέχρι και το στάδιο 3Α.
Ο αντιδήμαρχος Έργων και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Νίκος Τόλιας αναφέρθηκε στο αίτημα της Αερολέσχης. Εκτός του συγκεκριμένου αιτήματος, ζήτησε από τα Τοπικά Συμβούλια, να εξετάσουν αν υπάρχουν δημοτικές εκτάσεις, εντός των ορίων των Τοπικών Κοινοτήτων τους για να αξιοποιηθούν για οποιαδήποτε χρήση, όπως δενδροκομία.
Οι παρόντες εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, αλλά και οι τοπικοί σύμβουλοι έθεσαν διάφορα ζητήματα στον κ. Ντούβλη, σε σχέση με το κόστος, αλλά και τις προδιαγραφές ασφάλειας, επί των οποίων απάντησε ο ίδιος, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για αεροδρόμιο πρώτης κατηγορίας, αλλά για πεδίο προσγείωσης για το οποίο υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας οι οποίες δεν θα επιβαρύνουν τον Δήμο ως προς τη συντήρηση κλπ.
Εν τέλει, κατόπιν της συγκεκριμένης διαβούλευσης, θα κληθούν να τοποθετηθούν τα Τοπικά Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής τόσο επί του αιτήματος της Αερολέσχης, όσο και επί του γενικότερου ζητήματος των δημοτικών εκτάσεων και της πιθανής αξιοποίησής τους. "

αναδημοσίευση από την εφημερίδα Η ΕΡΕΥΝΑ 10 Ιουλίου 2011, αρ. φύλλου 15841, σελίδα 8

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου