Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ενημερωτική επιστολή προς Αντιπεριφερειάρχη κο Χρ. Μιχαλάκη

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ - PILI'S AEROCLUB
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ  :                                                                                    Πύλη, 17 Ιουλ 2011
                 Ως πίνακα αποδεκτών
ΚΟΙΝ   :

ΘΕΜΑ :   Πεδίο Προσγείωσης

Αξιότιμε κε Αντιπεριφερειάρχη
            Αφορμή για την εκ νέου προσπάθεια της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ για επικοινωνία μαζί σας, έδωσε δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας "ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ" (σας το αποστέλλουμε συνημμένο στο παρόν email) σύμφωνα με το οποίο η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (με έδρα την Άρτα) προχωρά στην κατασκευή Πεδίου Προσγείωσης (αεροδρόμιο Β' κατηγορίας) στην περιοχή Κολομοδίου του δήμου Νικ. Σκουφά Άρτας.

            Το αξιοσημείωτο είναι ότι η όλη προσπάθεια της εν λόγω Αερολέσχης στηρίζεται υλικά και οικονομικά τόσο από τον Δήμο Άρτας όσο και από την Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κου Παντ. Κολόκα και του Δημάρχου Άρτας κου Ι. Παπαλέξη.

            Η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ, σε συνέχεια αλληλογραφίας που αναπτύχθηκε από 14-3-2011 με το Δήμο Πύλης, απέστειλε την 8-6-2011 επιστολή με αποδέκτη και εσάς (σας την αποστέλλουμε επίσης συνημμένη στο παρόν email), με την οποία σας έκανε γνωστή την πρόθεση μας για τη δημιουργία ενός Πεδίου Προσγείωσης στην ευρύτερη περιοχή της Πύλης σε συνεργασία με το Δήμο Πύλης και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων περιμένοντας μέχρι σήμερα (ανεπιτυχώς) να τοποθετηθείτε επ' αυτού, όπως άλλωστε και οι λοιποί αποδέκτες αυτής, πλην του Δήμου Πύλης που δια του Δημάρχου κου Κων. Κουφογάζου, ανταποκρίθηκε άμεσα για μια ακόμη φορά και ανέθεσε στον Αντιδήμαρχο Έργων κο Νικ. Τόλια και στην Τεχνική Υπηρεσία την επίσπευση των διαδικασιών και κυρίως την ανεύρεση κατάλληλης Δημοτικής πεδινής τοποθεσίας.

            Στην εν λόγω επιστολή έγινε περιγραφή ενός τέτοιου αεροδρομίου χρήσεως από μικρά μονοκινητήρια-δικινητήρια αεροσκάφη και λοιπές αεραθλητικές μηχανές πτήσεων (υπερελαφρά-ανεμόπτερα-αιωρόπτερα-parapente και αερομοντελιστές), επιχειρήθηκε δε και μια καταγραφή των ωφελειών σε άλλους κλάδους της τοπικής οικονομίας.

            Είπαμε επίσης ότι :
            α.         Καθοριστικός παράγοντας υλοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι το χαμηλό κόστος διαμόρφωσης-κατασκευής, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί κατά τη γνώμη μας με τη χρήση των Τεχνικών Υπηρεσιών και των υπαρχόντων χωματουργικών μηχανημάτων του Δήμου & της Περιφέρειας.

            β.         Το αεροδρόμιο θα είναι το πρώτο στο ν. Τρικάλων εν αντιθέσει με όμορους Νομούς που διαθέτουν όλοι τους τουλάχιστον ένα (!!!).
            Βρισκόμαστε πλέον (αν και με σημαντική χρονική καθυστέρηση τεσσάρων (4) μηνών) ένα βήμα πριν την απόφαση της κατασκευής του "Πεδίου Προσγείωσης" από το Δήμο Πύλης ("ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ") ή από την ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ ("ΠΕΔΙΟ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ") μετά τη σχετική παραχώρηση χρήσης γης.

            Όποια και αν είναι η απόφαση σχετικά με τον φορέα υλοποίησης-διαχείρισης του αεροδρομίου, η έμπρακτη υλική και οικονομική αρωγή της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία για την επίτευξη του στόχου, σε συνδυασμό δε με χορηγίες-δωρεές ιδιωτών που αγαπούν αυτό τον τόπο (ασχέτως καταγωγής) θα μειώσουν δραστικά το κόστος και το χρόνο κατασκευής του.

            Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη σας για τον αεροπορικό κόσμο, παρακαλούμε για μια δεύτερη ανάγνωση της από 8-6-11 ενημερωτικής επιστολής μας και αναμένουμε την έμπρακτη και άμεση απόκρισή σας στο εν λόγω ζήτημα.


Για την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

                  Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

                Ηλίας Ντούβλης                                           Πέτρος Τεντολούρης
        Αξκός ε.α. Πολ. Αεροπορίας



ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Για ενέργεια
κ. Χρήστο Μιχαλάκη, Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Β.Τσιτσάνη 31, 42100 Τρίκαλα

Για πληροφορία
κ. Κων/νο Αγοραστό, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Σωκράτους 111, 41336 Λάρισα
κ. Κων. Κουφογάζο, Δήμαρχο Πύλης, Ηρώων 1940, 42032 Πύλη
κ. Απόστολο Παντέρα, Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης, 42032 Πύλη
κ. Κωνσταντίνο Μαράβα, επικεφαλής παράταξης "Πρώτα ο Άνθρωπος", 42100 Ελευθεροχώρι
κ. Δημήτριο Αρμάγο του Κωνσταντίνου, Αγίας Λαύρας 4, 42100 Τρίκαλα
κ. Κων/νο Βοϊτσίδη, Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Πύλης, Τρικάλων-Άρτας 56, 42032 Πύλη
κ. Η. Φιλοκώστα, Πρόεδρο Συλλόγου Επιχειρηματιών Ορεινού Όγκου "Ξένιος Ζευς", 42032 Περτούλι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου