Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αλαλούμ στο ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ !!!


ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί στο Δήμο Πύλης και το διαπιστώνουμε μήνες τώρα με αφορμή το θέμα του Πεδίου Προσγείωσης.
       Ο Δήμαρχος λέει ναι στη δημιουργία του Πεδίου στις 15-3-2011, ο Αντιδήμαρχος Έργων αντιδρά στις 30-5-2011 για να συμφωνήσει αργότερα και ενώ συγκαλεί σύσκεψη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την 29-6-2011 στην οποία συζητείται το θέμα (6ο στη σειρά), επαναλαμβάνει τη συζήτηση του ιδίου θέματος (μαζί με αυτό της χρήσης γης γενικά των αδιάθετων χώρων του Δήμου) σε νέα ευρεία σύσκεψη της ίδιας Επιτροπής την 8-7-2011 στην οποία πλέον αντιδρά επίσημα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού.
       Ο ίδιος (Αντιδήμαρχος Τουρισμού) μας κατηγορεί ταυτόχρονα ότι προσπαθήσαμε να παραπλανήσουμε το Σώμα αποκρύπτοντας (λέει) μια σειρά από πάγιες απαιτήσεις υποδομών για να λειτουργήσει ένα τέτοιο αεροδρόμιο όπως, πυροσβεστικά οχήματα (πληθυντικός), ασθενοφόρο, πύργος ελέγχου,  διοικητήριο, αίθουσες διδασκαλίας (;) κλπ, αναφερόμενος ατυχώς σε αεροδρόμια Α' Κατηγορίας και όχι Β' Κατηγορίας που είναι τα Πεδία Προσγείωσης, παρά την ενδελεχή ενημέρωση που έγινε στους συνέδρους από τον Πρόεδρο της Αερολέσχης κο Η. Ντούβλη.
       Στην ίδια σύσκεψη αποφασίζεται (αν και δεν έχει αναρτηθεί εως σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ) να γνωμοδοτήσουν για την παραχώρηση χρήσης γης στην ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ τα Τοπικά Συμβούλια ΦΗΚΗΣ-ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ-ΛΥΓΑΡΙΑΣ (μιας και η συζητούμενη έκταση ανήκει και στις τρείς κοινότητες) και αναμένουν κατά δήλωση των Προέδρων αυτών (κων Λιούτα-Τσιανάκα-Τζιορτζιώτη) εως σήμερα (11 ημέρες μετά) το σχετικό έγγραφο βάσει του οποίου θα συγκληθούν οι προβλεπόμενες συνεδριάσεις.
       Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα σήμερα (19/7) ο κος Ντούβλης με τον κο Αντιδήμαρχο Έργων, κατέστει σαφές από την πλευρά του Αντιδημάρχου ότι δεν προτίθεται να στείλει κανένα έγγραφο στους τρείς Προέδρους και ότι περιμένει τις γνωμοδοτήσεις τους όταν και εφόσον του αποστείλλουν αυτές, προκειμένου να τις θέσει υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πύλης πλέον, καθόσον "μάλλον δεν κατάλαβαν καλά" ότι θα συνεδριάσουν αυτεπάγγελτα, "προσφέρθηκε" μάλιστα να τους τηλεφωνήσει.
       Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή 22/7 χωρίς φυσικά να συμπεριλαμβάνεται στα προς συζήτηση θέματα αυτό του Πεδίου Προσγείωσης (ελλείψει των γνωμοδοτήσεων).
       Κατόπιν των ανωτέρω η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ προτίθεται να ζητήσει επίσημη ενημέρωση από το Δήμο Πύλης σχετικά με τους προβλεπόμενους χρόνους ενεργειών και διαδικασιών που αφορούν το χειρισμό του θέματός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου