ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

...... τον Μάρτιο του 2011 μια μικρή ομάδα ανθρώπων αποδεχόμενη την πρόταση του Ηλία Ντούβλη - που λίγους μήνες πριν είχε αποστρατευθεί από την Πολεμική Αεροπορία - για τη σύσταση αερολέσχης και τη δημιουργία ενός εγκεκριμένου Πεδίου Προσγείωσης στην Πύλη Τρικάλων, ξεκίνησε διερευνητικές επαφές με τους μόνιμους κατοίκους (αλλά και τους απόδημους), με Φορείς και φυσικά τη Δημοτική Αρχή.

       Τα οφέλη πολλαπλά για την περιοχή από μια τέτοια κίνηση και ειδικότερα :

              α.   Διάδοση του "αεροπορικού μικρόβιου" στη νεολαία και όχι μόνο, με την εκπαίδευση χειριστών των διάφορων πτητικών μέσων (αεροσκαφών - ελικοπτέρων - ανεμόπτερων - αιωρόπτερων - αλεξίπτωτων πλαγιάς και αερομοντέλων).

              β.   Ανάπτυξη της αεροπορικής επισκεψιμότητας σε ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικά περιβάλλον.

              γ.    Δυνατότητα πραγματοποίησης αεροδιακομιδών ασθενών.

              δ.   Ενίσχυση της πυροπροστασίας του ιδιαιτέρως φυσικού κάλους ορεινού όγκου, με την εκτέλεση τους θερινούς μήνες, πτήσεων αεροεπιτήρησης σε συνεργασία με τα όργανα Πολιτικής Προστασίας.

              ε.   Σημείο αναφοράς αρκετών νυν και μελλοντικών κατόχων μικρών αεροσκαφών και πόλο έλξης πτυχιούχων χειριστών αεροσκαφών της ευρύτερης περιοχής που σήμερα μετακινούνται για εκτέλεση πτήσεων σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

       Η ανταπόκριση ....... πέραν του αναμενόμενου ενθουσιώδης - ιδιαιτέρως των αποδήμων - μας έδωσε το κουράγιο αλλά και το δικαίωμα, τον Απρίλιο του ίδιου έτους να προχωρήσουμε στη διαδικασία ίδρυσης της "ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ" ενώ στο θέμα της δημιουργίας του Πεδίου Προσγείωσης, ο Δήμος Πύλης προχώρησε άμεσα στη σύσταση τεχνικής ομάδας μελέτης-υλοποίησης του έργου.