Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ωράριο λειτουργίας α/δ Γενικής Αεροπορίας, Πάχης Μεγάρων

Ανοιχτή επιστολή προς τη νεα διοίκηση της ΥΠΑ

Αξιότιμη κα. Παπαδημητροπούλου,
       Το αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων εξυπηρετεί, με Υπουργική απόφαση τις ανάγκες της Γενικής Αεροπορίας της Ελλάδας με την αρωγή της Αεροπορίας Στρατού.
       Νέες σχολές και εταιρείες εγκαθίστανται και νεα υπόστεγα προστίθενται κάθε χρόνο. Τα δε αεροσκάφη που στεγάζοναι αυξάνονται συνεχώς. Ο νέος διάδρομος είναι έτοιμος και λειτουργεί κανονικά.
       Ένα αεροδρόμιο που σε άλλη χώρα θα δούλευε 24ωρο, είναι ανοιχτό απο τις 9:00 το πρωί (δηλαδη 9:30 με 10:00…) μέχρι τις 7:00 το βράδυ και απο τον Ιούνιο μέχρι τις 8:00 το βράδυ. Βέβαια η λέξη βράδυ είναι άστοχη αφού το καλοκαίρι 8:00 είναι ακόμα μέρα.
       Κάθε χρόνο γίνονται προσπάθειες για επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας αλλα η ουσιαστική αλλαγή που αφορά στη λειτουργία απο πρώτο μέχρι τελευταίο φως πέφτει στο κενό.
       Ξέρουμε ότι οι αερολιμενικοί του α/δ της Πάχης Μεγάρων δυστροπούν σε μια τέτοια προσαρμογή λογω φόρτου εργασίας και αντιδρούν έντονα. Ίσως να έχουν δίκιο και σε καμία περίπτωση δεν τους προσάπτουμε όλη την ευθύνη και ουτε βέβαια τα συνδικαλιστικά αφορούν κανένα. Ομως δεν είναι δυνατόν, να προσαρμόζονται τα ωράρια των αεροδρομίων στις ανάγκες του προσωπικού, άλλα το αντίθετο.
       Εάν το εργατικό δυναμικό δεν είναι αρκετο για να καλυφθούν οι ανάγκες του αεροδρομίου ίσως θα πρέπει να επανεξεταστούν άλλες λύσεις. Λύσεις που έχουν δοθεί εδω και πολλα χρόνια σε Ευρώπη και Αμερική.

      Μπορούμε «ίσως» να δώσουμε ελαφρυντικά στην κατα γενική ομολογία, κακή πρακτική, λειτουργίας των Ελληνικών αεροδρομίων μισή ώρα πριν την άφιξη αεροσκαφών αεροπορικής εταιρείας και λήξη λειτουργίας μισή ώρα μετά την αναχώρησή του, δεν μπορούμε όμως να δώσουμε κανένα ελαφρυντικό στο μοναδικό αεροδρόμιο που εξυπηρετεί αποκλειστικά τη Γενική Αεροπορία στην Ελλάδα, δηλαδή τον Τουρισμό και μάλιστα σε τουριστική περίοδο.
Είναι ακριβώς σαν να λέμε ότι ένα κεντρικό λιμάνι έχει ωράριο λειτουργίας και μάλιστα εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου!
        Τι θα γίνει σε λίγο καιρό όταν εκ των πραγμάτων θα απελευθερωθεί η νύχτα για πτήσεις και αυτο το διαρκές ΝΟΤΑΜ αρθεί επιτέλους;
        Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που ένα μικρό περιφερειακό αεροδρόμιο, αυτο του Μεσολογγίου, κατάφερε πρόσφατα με ιδιωτική πρωτοβουλία να είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες διαβατηριακού και τελωνειακού ελέγχου.
        Ένας μεγάλος αριθμός πτήσεων απο το αεροδρόμιο έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Τελευταία όλο και περισσότεροι μαθητές έρχονται για την πτητική τους εκπαίδευσή στην Ελλάδα απο χώρες του εξωτερικού, μιας και οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι ιδανικές για πτήσεις, τις περισσότερες μέρες του χρόνου. Παρ´ολ´αυτά και ενώ το καλοκαίρι η μέρα μεγαλώνει και θα περίμενε κάνεις να αυξάνονται οι εκπαιδευτικές αλλα και τουριστικές πτήσεις, το αεροδρόμιο… ανοίγει και κλείνει με τον ήλιο ψηλά.
       Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την οικονομία της Χώρας μας, η πρακτική αυτη που επιβαρύνει άμεσα τον Τουρισμό μας, χαρακτηρίζεται λίαν επιεικώς, απαράδεκτη!
      Σε μια Ευρώπη που τα αεροδρόμια δουλεύουν σε 24ωρη βάση, που ακόμα και μικρά περιφερειακά αεροδρόμια συντηρούν οικονομικά μικρες κοινωνίες και παρέχουν κίνητρα για να τα επισκευθείς, η λειτουργία του αεροδρομίου της Πάχης Μεγάρων αρχικά τουλάχιστον, απο πρώτο μέχρι τελευταίο φως αποτελεί επιτακτική ανάγκη και χρήζει άμεσης λύσης. Παρακαλούμε θερμά να επανεξετάσετε το θέμα.

Μετά τιμής,
GreekHelicopters.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου