Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Και νέες πρωτοβουλίες για το πεδίο προσγείωσης Πύλης

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες από την Αερολέσχη Πύλης για την χωροθέτηση και υλοποίηση του πεδίου προσγείωσης.


Του Λάζαρου Μάμαλη
Όπως έγραψε Η ΕΡΕΥΝΑ, ήδη έχει αναληφθεί πρωτοβουλία από τον κ. Ηλία Ντούβλη η οποία απέδωσε δεκάδες εγγραφές στο υπό σύσταση σωματείο με έδρα τον δήμο Πύλης. Η Αερολέσχη, όμως προϋποθέτει και ένα πεδίο προσγείωσης το οποίο στην ουσία είναι ένα μικρό αεροδρόμιο το οποίο αποτελεί παράλληλο στόχο με την ίδρυση της αερολέσχης.
Το σωματείο με την επωνυμία «ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ» είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικό - αεραθλητικό.
Τελεί υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) και της ΕΛ.Α.Ο. (Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας) καθώς και από τα εκάστοτε κατά τους Ελληνικούς Νόμους καθιδρυόμενα εποπτικά Όργανα.
Την περασμένη Τρίτη 26 Απριλίου και παρά την έντονη βροχόπτωση, ο πολιτικός μηχανικός και ιδρυτικό μέλος της Αερολέσχης κ. Γεώργ. Ντούβλης, διαθέτοντας αφιλοκερδώς τον χρόνο του και τον εξόπλισμό του, πραγματοποίησε αυτοψία - αποτύπωση του ανάγλυφου της προτεινόμενης τοποθεσίας δημιουργίας του πεδίου προσγείωσης .
Σύσκεψη υπό τον δήμαρχο
Την ίδια ημέρα και με πρωτοβουλία του δημάρχου Πύλης κ. Κων. Κουφογάζου, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του συνάντηση εργασίας με θέμα τη δημιουργία του "πεδίου προσγείωσης Πύλης" με τη συμμετοχή της κυρίας Παρ. Ρίζου - Μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, παρόντων και των κυρίων Ιωάν. Κουτσονάσιου - αντιδημάρχου και Κων. Μπουζιώκα - δημοτικού συμβούλου.
Τόσο οι εκπρόσωποι της Αερολέσχης, όσο και ο δήμαρχος Πύλης κ. Κουφογάζος συμφώνησαν για την ανάγκη συστηματοποίησης των επαφών προκειμένου να χωροθετηθεί το πεδίο προσγείωσης και να υλοποιηθεί, δεδομένου ότι θα αποτελέσει ένα πρόσθετο μέσο για την προώθηση της πολιτικής ανάπτυξης του τουρισμού που αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου