Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης στην Πύλη Τρικάλων !!!

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ανακοίνωσε την διεξαγωγή του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ορεινής Διάσωσης στις 13 έως 15 Μαΐου 2011 στην Πύλη Τρικάλων με τη συνεργασία του Παραρτήματος Τρικάλων και την υποστήριξη του Δήμου Πύλης.

          Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν θέματα που άπτονται της ορεινής διάσωσης, όπως οργάνωση και συντονισμός επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, πιθανά προβλήματα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης, κανόνες ασφαλείας στο βουνό, τεχνικές αεροδιάσωσης, εξειδικευμένος διασωστικός εξοπλισμός, πρώτες βοήθειες, τηλεπικοινωνίες, στατιστικές μελέτες και θέματα ψυχολογίας. Επίσης, το πρακτικό μέρος του συνεδρίου θα περιλαμβάνει τεχνικές ανέλκυσης φορείου με πολυτραυματία από ορθοπλαγιά, ασκήσεις αεροδιάσωσης αναρριχητών από τους βράχους του αναρριχητικού πεδίου της Πύλης και ορειβατών από τον Κόζιακα με τη συμμετοχή ελικοπτέρων και τεχνικές καταρρίχησης (rappel) από ελικόπτερο.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν τα παραρτήματα της ΕΟΔ, εθελοντικές διασωστικές οργανώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εταιρίες κατασκευής και εμπορίας διασωστικού εξοπλισμού, ορειβατικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, η εταιρία Intersalonica με ελικόπτερο και κρατικοί φορείς αρμόδιοι για θέματα διάσωσης όπως, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Πολεμική Αεροπορία με ελικόπτερο και η Πυροσβεστική υπηρεσία. Επίσης, πιθανή είναι και η συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας με ελικόπτερο καθώς και της Αεροπορίας Στρατού με ελικόπτερο.

Εισηγητές του συνεδρίου θα είναι εκπαιδευτές και έμπειροι διασώστες της ΕΟΔ, εκπαιδευτές ορειβασίας και πρώτων βοηθειών, ιατρός γενικής ιατρικής, ψυχίατρος ειδικός σε θέματα ψυχολογικής υποστήριξης διασωστών, εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ελληνικής Αστυνομίας και έμπειροι διασώστες διάφορων σωματείων.

Το συνέδριο είναι ανοιχτό για το κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης www.eodtrikalon.gr
 αναδημοσίευση απο το Trikalanews.gr  http://www.trikalanews.gr/article/28413/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου