Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Δύσκολα μέτρα έρχονται για τους Δήμους Τρικκαίων και Πύλης, μετά την ανακοίνωσή τους για ένταξη στο …Μνημόνιο

Έρχονται μέτρα «φωτιά» για τους Δήμους Τρικκαίων και Πύλης Τρικάλων
Πριν από την ένταξη στο πρόγραμμα, οι Δήμοι θα υποβάλλονται σε έλεγχο οικονομικής κατάστασης από Ορκωτούς Ελεγκτές, ενώ η έγκριση του προγράμματος θα γίνεται από ανεξάρτητη Ελεγκτική Επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών.


Το πρόγραμμα εξυγίανσης περιλαμβάνει επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων, χαμηλότερο επιτόκιο και χορήγηση περιόδου χάριτος για ορισμένες περιπτώσεις Δήμων, ενώ θα υπάρξει «πάγωμα» προσλήψεων σε αυτούς τους Δήμους, «πάγωμα» χρηματοδότησης ορισμένων εκδηλώσεων, καθώς και υποχρέωση υλοποίησης του προγράμματος εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Οι δήμοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα εξυγίανσης, αναλαμβάνουν τις εξής δεσμεύσεις:

-Υποχρέωση διάθεσης μέρους ή του συνόλου των εσόδων, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από ΣΑΤΑ, προς επίτευξη των στόχων του εν λόγω Προγράμματος. Η ΣΑΤΑ θα χρηματοδοτεί, κατά περίπτωση, μόνο έργα για συντήρηση - επισκευή των υποδομών

- Πάγωμα ή περιορισμό χρηματοδότησης ορισμένων κωδικών (δημόσιες σχέσεις, εκδηλώσεις κλπ.)

-Πάγωμα ή περιορισμό των προσλήψεων και συμβάσεων

- Υποχρέωση υλοποίησης του Προγράμματος με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, που δεν θα υπερβαίνει τη δημοτική περίοδο

- Οι ανωτέρω υποχρεώσεις, συνολικά ή εν μέρει, μπορεί να αφορούν μόνο σε μια δημοτική ενότητα του Δήμου, εφόσον μόνο εκεί διαπιστώνεται το πρόβλημα

αναδημοσίευση από το Trikalanews.gr (http://www.trikalanews.gr/article/28520/)

1 σχόλιο :

  1. ..... τελικά το έχει η μοίρα αυτού του τόπου, αυτών των ανθρώπων, όποτε πάει να γίνει κάτι πρωτοπορειακό που θα τον βγάλει από την αφάνεια ...... πάντα κάτι θα το φρενάρει με πιθανότερη εξέλιξη να το ακυρώνει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή