Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

νέο σοβαρό αεροπορικό συμβάν με "parapente" στην ευρύτερη περιοχή της Πορτής Καρδίτσας

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Διευθυντή ΔΑΠΕ του ΑΤΑ με τον Πρόεδρο της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ, μας έγινε γνωστό ότι σήμερα (28/8) το μεσημέρι, μαχητικό αεροσκάφος F-16 διασταυρώθηκε με αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente) στην περιοχή βορειοδυτικά του χωριού Πορτή Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας και συγκεκριμένα άνωθεν του οικισμού Αγ. Δημητρίου του  ΔΔ Ροπωτού Δήμου Πύλης.

Ο κ. Πρόεδρος αφού ενημέρωσε/διαβεβαίωσε το Δντη ΔΑΠΕ ότι κανένα μέλος της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ δεν πετούσε στην περιοχή, εξέφρασε με τη σειρά του την αγωνία του ιδίου και των μελών για τις ανεξέλεγκτες πτήσεις που κατά καιρούς πραγματοποιούν στην περιοχή μερίδα Ελλήνων αλλά και αλλοδαπών αιωροπτεριστών απογειούμενων από την Πορτή ή τον Ελληνόπυργο Καρδίτσας. 

Του συμβάντος έχει ενημερωθεί και το Α.Τ. Μουζακίου το οποίο αναζητά την  ταυτότητα των "αεραθλητών".

Η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ έχει κατά καιρούς αναφερθεί στο θέμα των ανεξέλεγκτων πτήσεων αιωροπτεριστών στην ευρύτερη περιοχή του συμβάντος και με πρωτοβουλία της είχε τοποθετήσει στην "Απογείωση Αιωροπτερισμού Πορτής", πινακίδα με σχετικές οδηγίες και τηλέφωνα επικοινωνίας προκειμένου να ενημερώνεται άμεσα ο Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας περιοχής  για την πτητική δραστηριότητα των αεραθλητών. Δυστυχώς η συγκεκριμένη πινακίδα σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαφανίσθηκε.

Ευχόμαστε οι "ανένταχτοι" αιωροπτεριστές-παραπεντίστες έστω την ίστατη στιγμή να κατανοήσουν τη σοβαρότητα του θέματος προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύματα ....

5 σχόλια :

 1. Επειδή το συγκεκριμένο άρθρο έχει πάρει αρνητική δημοσιότητα η οποία λειτουργεί σε βάρος του αεραθλήματος και επειδή κάποια σχόλια που γράφτηκαν με ενόχλησαν προσωπικά θα ήθελα να σχολιάσω το τι έγινε την συγκεκριμένη ημέρα και να ζητήσω και κάποιες διευκρινίσεις από το συντάκτη του άρθρου της Αερολέσχης Πύλης.
  Την Πέμπτη 28/08/2014 και ώρα 13:45 δέχτηκα τηλεφώνημα από τον Κο Νίκο Λώλο συνάδελφο αεραθλητή αλεξιπτώτου πλαγιάς για το αν γνωρίζω ποιος πέταγε στην περιοχή του Μουζακίου τη συγκεκριμένη ημέρα γιατί δέχθηκε τηλεφώνημα από το Α. Τ Μουζακίου το οποίο είχε δεχθεί τηλεφώνημα από το ΑΤΑ ότι πολεμικό αεροσκάφος F-16 ανέφερε ότι στην περιοχή Πορτής Μουζακίου υπήρχε δραστηριότητα από αεραθλητές. Ο λόγος του τηλεφωνήματος ήταν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για αυτή τη δραστηριότητα τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα στην περιοχή. Αμέσως ενδιαφέρθηκα για να μάθω ποιος πέταγε στην περιοχή χωρίς να ενημερώσει τον πύργο ελέγχου της 110 ΠΜ και έμαθα ότι στην περιοχή πέταγαν 8 Ρώσοι και ένας Άγγλος αεραθλητές χωρίς τη συμμετοχή κανενός Έλληνα. Οι Ρώσοι αεραθλητές επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας και γνώριζαν την περιοχή από την περσινή τους επίσκεψη. Η επόμενή μου κίνηση ήταν να καλέσω τον πύργο ελέγχου της 110 ΠΜ στις 14:15 και να μιλήσω με τον ελεγκτή τον οποίο ενημέρωσα για την ταυτότητα των αεραθλητών και ότι επειδή ήταν αλλοδαποί ίσως δεν γνωρίζουν ότι στην περιοχή υπάρχει δραστηριότητα πολεμικών αεροσκαφών τις καθημερινές. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε ενημερωθεί από κανένα άλλο ή την Αστυνομία για την ταυτότητα των αεραθλητών. Επίσης τον ρώτησα αν έγινε κάποιο συμβάν με κάποιο αεραθλητή και πήρα την απάντηση ότι δεν έγινε κάτι αλλά πιλότος μαχητικού ανέφερε στον ασύρματο ότι διέκρινε αεραθλητική δραστηριότητα στην περιοχή του Μουζακίου, το ανέφερε για λόγους ασφαλείας επειδή προσέγγιζαν και άλλα αεροσκάφη την περιοχή. Είπα στον ελεγκτή ότι σε περίπτωση που παραμείνουν στην περιοχή οι αλλοδαποί αεραθλητές θα τους συναντήσουμε και θα τους ενημερώσουμε για τις διαδικασίες που ακολουθούμε όταν πετάμε στην περιοχή της Θεσσαλίας. Ο ελεγκτής με ευχαρίστησε για την ενημέρωση και εγώ εκείνον για την καλή συνεργασία που έχουμε καθώς πάντα επικοινωνούμε όταν πρόκειται να πετάξουμε (τις πολύ λίγες φορές) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
  Να προσθέσω ότι στην περιοχή και μέχρι 3 Ιουλίου υπήρχε ΝΟΤΑΜ για απαγόρευση πτήσεων το οποίο και τηρήσαμε όλοι οι αεραθλητές της περιοχής όπως οφείλαμε.
  Στην περιοχή αρχές Αυγούστου πραγματοποιήθηκε πανελλήνιος αγώνας αποστάσεων αλεξιπτώτου πλαγιάς από την αερολέσχη Αγρινίου με διευθυντή αγώνα εμένα και τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έκδοση ΝΟΤΑΜ τις ημέρες των αγώνων. Στον αγώνα ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος της ΕΛΑΟ, ο πρόεδρος της ΕΑΠ (Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς) και μέλη της επιτροπής.

  Νικόλαος Νέτσος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επειδή θεωρώ ότι θίγομαι προσωπικά από χαρακτηρισμούς που γράφτηκαν στο άρθρο της Αερολέσχης Πύλης και προς ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν αναφέρω τα παρακάτω:
  Στην περιοχή Καρδίτσας και Τρικάλων είμαστε ενεργοί με συχνή αεραθλητική δραστηριότητα περίπου 12 άτομα από τους οποίους 4 εκπαιδευόμενοι πιλότοι οι οποίοι πάντα πετούν με την παρουσία του εκπαιδευτή τους ο οποίος είναι πιστοποιημένος από την ΕΑΠ μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου και ιδρυτικό μέλος της Αερολέσχης Νομού Καρδίτσας που θα συγκροτηθεί σε λίγες μέρες. Οι 4 αυτοί εκπαιδευόμενοι πιλότοι είναι ιδρυτικά μέλη της Αερολέσχης Νομού Καρδίτσας οι μόνοι που δεν ανήκουν ακόμη σε κάποια αερολέσχη αναγνωρισμένη από την ΕΛΑΟ. Οι υπόλοιποι είμαστε εγγεγραμμένοι επί σειρά ετών στα παρακάτω σωματεία τα οποία είναι και αναγνωρισμένα από την ΕΛΑΟ:
  -Αερολέσχη Αγρινίου (5 άτομα)
  -Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ Αερολέσχη φωκίδας και Στερεάς Ελλάδας (2 άτομα)
  -Αεραθλητικό Σωματείο ‘’ΗΠΕΙΡΟΣ’’ (1 άτομο)
  Πετάμε συνήθως από την Πορτή, τον Ελληνόπυργο και τον Αγιο Γεώργιο του Νομού Καρδίτσας τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα καιρού επιτρέποντος και ώρες από 12:00 -17:00, ώρες κατά τις οποίες δεν εκτελούνται στην περιοχή πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών. Πετάμε κατόπιν συνεννόησης μεταξύ μας και όσο περισσότεροι μπορούμε. Πολλές φορές μας επισκέπτονται πιλότοι από όλη την Ελλάδα μιας και η περιοχή του Κόζιακα θεωρείται από τις καλύτερες της Ελλάδας για πτήσεις αποστάσεων. Όσοι επισκέπτονται πρώτη φορά την περιοχή τους κάνουμε ιδιαίτερη ενημέρωση πριν την πτήση και στον αέρα μέσω ασυρμάτου.
  Διαθέτουμε όλοι καινούριους και πιστοποιημένους εξοπλισμούς, έχουμε όλοι συσκευές εντοπισμού θέσης και συσκευές livetracking μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας ώστε να μπορούμε να εντοπιστούμε άμεσα αν συμβεί κάτι. Κρατάμε logbook με τις πτήσεις μας, τις αναρτούμε στο διαδίκτυο και έχουμε όλοι διπλώματα αλεξιπτώτου πλαγιάς: 2 Πεπειραμένου Πιλότου (ΠΠ)με τον ένα να είναι και εκπαιδευτής, 2 Πιλότου (Π) και 4 Πιλότων Λέσχης (ΠΛ). Δεν πραγματοποιείτε ποτέ πτήση από εμάς χωρίς την παρουσία τουλάχιστον ενός Πεπειραμένου Πιλότου (ΠΠ) ή Πιλότου (Π).
  Κατόπιν των παραπάνω θα ήθελα να μου εξηγήσει ο συντάκτης του άρθρου τι ακριβώς εννοεί λέγοντας ότι από την περιοχή της Πορτής και του Ελληνόπυργου πραγματοποιούνται «ανεξέλεγκτες πτήσεις» καθώς επίσης τι εννοεί «ανένταχτοι» αιωροπτεριστές –παραπεντίστες.
  Ποια είναι η Αερολέσχη Πύλης, που είναι ενταγμένη, ποια η αεραθλητική της υπόσταση και αναγνώριση. Τι δικαιοδοσία έχει και με ποια αρμοδιότητα στέλνει τέτοιες ανεύθυνες ενημερώσεις.
  Αν δεν μπορέσει να τα δικαιολογήσει τουλάχιστον να ανακαλέσει και να προσπαθήσει να μην θίγει ανθρώπους που προσπαθούν και κάνουν ότι μπορούν ώστε να προωθηθεί ο αεραθλητισμός στην περιοχή.
  Επίσης θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα ανεύθυνο από ΜΜΕ να αναπαράγουν "ενημερώσεις" χωρίς διασταύρωση στοιχείων, και επιβεβαιώσεις. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ελέγξει την ακρίβεια όσων γράφτηκαν.

  Σας ευχαριστώ πολύ.
  Νικόλαος Νέτσος
  Πιλότος αλεξιπτώτου πλαγιάς, μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου FAI CIVL ID 26510
  Pilot level member of APPI (Assosiation of Paragliding Pilots and Instructors)
  Ραδιοερασιτέχνης, μέλος της Ραδιολέσχης Καρδίτσας διακριτικό κλήσης SV4LBT
  Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνοπύργου «ο Άγιος Αθανάσιος»
  Να μην συνεχίσω …
  Για κάποιους: ‘’ανένταχτος που πετάει ανεξέλεγκτα’’ ενώ πληρώνω κάθε χρόνο 140 ευρώ για συνδρομές σε λέσχες και συλλόγους.

  ΥΓ. Να σημειώσω τελειώνοντας ότι κατά την άποψή μου ο μόνος «ανένταχτος» είναι η Αερολέσχη Πύλης μιας και ενώ έχουν περάσει 3 χρόνια από την ίδρυσή της δεν έχει γίνει ακόμα μέλος της ΕΛΑΟ όπως όφειλε σύμφωνα με το άρθρο 28 παράγραφος 2 του καταστατικού της, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι αεραθλητές αν γίνουν μέλη της να συμμετέχουν σε αγώνες αλεξιπτώτου πλαγιάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητέ κ. Νέτσο,
  Με φιλική διάθεση και όχι επιθετική-απαξιωτική (αδυνατούμε να την κατανοήσουμε) όπως η δική σας, μετά και το σχολιασμό μας των παραπάνω στο φιλικό blog "Paragliding and Aviation", είμαστε υποχρεωμένοι να σας απαντήσουμε και εδώ.
  Σας υπενθυμίζουμε λοιπόν πως :
  α. Ουδεμία σχέση έχει η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ & ΕΔΑΦΟΥΣ με την ένταξη μιας Αερολέσχης στην Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛΑΟ) ή όχι, ευτυχώς δηλαδή μιας και στην πλειοψηφία τους οι Ελληνικές Αερολέσχες δεν είναι εγγεγραμμένες στην ΕΛΑΟ - για λόγους που δεν αφορούν το θέμα που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η τήρηση των Κανόνων ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ. Υπό αυτή την έννοια θα συμφωνήσουμε μαζί σας ότι η ΑΛ.ΠΥ. είναι "ανένταχτη", θα διαφωνήσουμε όμως ότι είναι η "μοναδική".
  β. Όσοι/ες πετούν με κάθε μορφής πετομηχανή, δεν είναι απαραίτητα και αεραθλητές, αντιθέτως μάλιστα.
  γ. Οι εντεταγμένοι σε αεραθλητικά Σωματεία χειριστές των πάσης φύσεως πετομηχανών, βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση έναντι των ανένταχτων, μιας και στα Σωματεία αυτά, κυρίως :
  - υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών για όλα τα θέματα της Ελληνικής και διεθνούς αεροπορικής κοινότητας κυρίως δε για αυτά που άπτονται της Ασφάλειας Πτήσεων.
  - πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια & ομιλίες.
  - εκπονούνται Κανονισμοί και απαιτείται η αυστηρή τήρηση αυτών ενώ επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές στους παραπτωματίες έως και την οριστική απαγόρευση πτήσεων.
  - οργανώνονται σε ομάδες τα αεραθλήματα.
  - οι πτητική δραστηριότητα των μελών δεν είναι ανεξέλεγκτη αλλά σε γνώση του Σωματείου και κατ' επέκταση κάθε αρμόδιου Φορέα που πρέπει να γνωρίζει για αυτές.
  Πέραν των ανωτέρω, αναφερόμενοι στην επίμαχη δημοσίευση του Σωματείου μας στο επίσημο blog του και η οποία όπως λέτε σας θίγει προσωπικά (;;;) χαρακτηρίζοντάς τη ταυτόχρονα και "ανεύθυνη ενημέρωση" :
  α. Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι φράσεις "σοβαρό αεροπορικό συμβάν" και "διασταύρωση αεροσκάφους F-16 με parapente" ανήκουν στο Διευθυντή ΔΑΠΕ του ΑΤΑ ο οποίος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΑΛ.ΠΥ. την Πέμπτη 28/8/2014 (13:51) και όχι στο συντάκτη της ανάρτησης. (ο Δ/ΔΑΠΕ μας γνωστοποίησε επίσης ότι επικοινώνησε και με την ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και με την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας).
  Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν "ανεύθυνες ενημερώσεις" τα αναγραφόμενά μας.
  β. Χαιρόμαστε που με την πληροφορία σας πως επρόκειτο περί αλλοδαπών χειριστών (οκτώ Ρώσοι & ένας Άγγλος), επιβεβαιώνεται περίτρανα τον Πρόεδρό μας κ. Ντούβλη που σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο σταθμό "ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣ" των Τρικάλων την 29/8 και σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικού σταθμού STAR την 30/8, απέκλισε κατηγορηματικά την πιθανότητα να πρόκειται για Έλληνες ιπτάμενους-αεραθλητές εντεταγμένους σε αεραθλητικά Σωματεία καθόσον από την πλευρά αυτών τηρούνται όλοι οι προβλεπόμενοι Κανονισμοί – διαδικασίες, αναφερόμενος και στο συμβάν του Ιουλίου στο Συκούριο Λαρίσης από Ούγγρους χειριστές parapente (στην ίδιο ρεπορτάζ, αυτόπτης μάρτυρας της περιοχής, επώνυμα, επιβεβαίωσε το συμβάν με λεπτομέρειες).
  γ. Όσον αφορά τη δημοσιογραφική έρευνα (η μη), όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αυτή ξεκίνησε από τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το Στρατιωτικό ρεπορτάζ της Πολεμικής Αεροπορίας, σε χρόνο προηγούμενο της επικοινωνίας του Δντη ΔΑΠΕ μαζί μας και όχι από την ανάρτηση της ΑΛ.ΠΥ., την ικανότητα δε των δημοσιογράφων να "διανθίζουν" ή να "κουτσουρεύουν" τα λεγόμενα των ερωτηθέντων τη γνωρίζουμε φυσικά όλοι μας (μπορείτε να το διαπιστώσετε βλέποντας το video-αρχείο του Δελτίου Ειδήσεων του STAR της 30/8/2014 όπου τα λεγόμενα του Προέδρου διακόπτονται απότομα).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. δ. Σύμφωνα με τις πάγιες διαδικασίες της Πολεμικής Αεροπορίας, η ΔΑΠΕ/ΑΤΑ έχει αποστείλει έγγραφη αναφορά του συμβάντος στο ΓΕΑ το οποίο πιθανόν (είθισται) με τη σειρά του θα αποστείλει στην ΕΛΑΟ αλλά και σε όλες τις ΑΕΡΟΛΕΣΧΕΣ μη μέλη αυτής. (γι' αυτό ενημερωθήκαμε στην αρχική επικοινωνία από το Δντη ΔΑΠΕ).
  - Αλήθεια εάν το περιεχόμενο αυτού του εγγράφου δεν δημοσιευθεί στα επίσημα site – blog – σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των αεραθλητικών Σωματείων, πως θα ενημερωθούν οι ανένταχτοι αεραθλητές για λογαριασμό των οποίων προφανώς ενίστασθε (αν και εντεταγμένος) ;
  - Ποια κατηγορία θα μας προσάψετε όταν πράξουμε αυτό ; Ποια ζημιά κατά τη γνώμη σας θα επιφέρει και με ποιο τρόπο θα "λειτουργήσει εις βάρος" του αεραθλήματος ;
  - Επικρατούσα άποψη είναι ότι συμβάντα περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά, δεν αποκρύπτονται ούτε κάτω από το χαλάκι, πρέπει δε να αποτελούν αντικείμενο μελέτης από τους αρμόδιους Φορείς και θέμα εκτενούς συζήτησης από τους χειριστές-μέλη των Αερολεσχών με μοναδικό στόχο τον εντοπισμό των παραγόντων που συνετέλεσαν στη δημιουργία του ατυχήματος ή συμβάντος ώστε να προλαμβάνονται παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον.
  ε. Μεγάλη απορία μας είναι γιατί σας ενοχλεί ο όρος "ανένταχτος" μιας και έχετε ενταχθεί (και πολύ καλά κάνατε) σε περισσότερα του ενός Σωματεία.
  Σας ενοχλεί τόσο η πρόσκληση-προτροπή προς τους ανένταχτους να ενταχθούν σε Αεραθλητικά Σωματεία με ότι θετικό και μόνο συνεπάγεται αυτό ;
  στ. Σας θυμίσουμε ότι η ΑΛ.ΠΥ., από ιδρύσεώς της μοχθεί να επιτύχει τις από το 2ο άρθρο καταστατικές της δεσμεύσεις παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη Χώρα μας και ειδικότερα την περιοχή μας.
  - Στην προσπάθεια αυτή, αν και προσκληθήκατε πολλές φορές να συμμετάσχετε με στόχο την ενεργοποίηση του Τμήματος Αλεξιπτώτου Πλαγιάς, ΔΕΝ αποδεχθήκατε την πρόσκληση – για την ακρίβεια ζητήσατε "ανταλλάγματα" που η ΑΛ.ΠΥ. δεν μπορούσε να σας δώσει και που σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, εξασφαλίσατε σε άλλα αεραθλητικά Σωματεία των οποίων αποτελούσατε ενεργό μέλος.
  - Γνωρίζουμε επίσης τι διαμηνύατε μετά από αυτή την εξέλιξη και πως εκφραζόσαστε για την ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ, στους Μαυρομματιανούς κοντοχωριανούς σας στο περιθώριο αθλητικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Μουζάκι πρόπερσι και ενώ είχαμε υποβάλει στο Δήμο Μουζακίου επίσημο αίτημα "παραχώρησης χρήσης γης" του Ζευγαρολίβαδου – τόπο ιερό για τους αιωροπτεριστές που γνώρισαν τον πρωτοπόρο "ιπτάμενο αγρότη" Κώστα Κατσόγιαννο, για τη διαμόρφωση του Πεδίου Προσγείωσης Μαυρομματίου "ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ".
  Τέλος, προς απάντηση του ερωτήματός σας "Ποια είναι η Αερολέσχη Πύλης, που είναι ενταγμένη, ποια η αεραθλητική της υπόσταση και αναγνώριση. Τι δικαιοδοσία έχει και με ποια αρμοδιότητα στέλνει τέτοιες ανεύθυνες ενημερώσεις." σας απαντούμε ότι :
  - η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ αναγνωρισμένο Σωματείο με την υπαρ. 382/2011 απόφαση Πρωτοδικείου Τρικάλων – όπως και οι λοιπές αναγνωρισμένες Ελληνικές Αερολέσχες, τελεί υπό την εποπτεία και έλεγχο της ΥΠΑ (πρωτίστως) και φυσικά της ΕΛΑΟ ασχέτως εάν/όποτε εγγραφεί/αναπτύξει αεραθλητικές δραστηριότητες."
  - Ως τέτοιο Σωματείο λοιπόν, δέχθηκε και προφανώς θα δέχεται και θα απαντά στο μέλλον, στις τηλεφωνικές κλήσεις ή αλληλογραφία των αρμοδίων αρχών (στην περίπτωση την Πολεμική Αεροπορία).
  - Ενδεικτικά, σας θυμίζουμε ότι πέρυσι ορίσθηκε εγγράφως από την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ), αρμόδια για την περισυλλογή συντριμμιών-φωτογράφιση αεροπορικού δυστυχήματος στην περιοχή των Σοφάδων.
  - Εάν συνεχίζεται να θεωρείτε την ΑΛ.ΠΥ. αναρμόδια να δέχεται αυτή την επικοινωνία - εξουσιοδότηση, σας προτρέπουμε να γνωστοποιήσετε αυτό τόσο στην ΥΠΑ, ΕΔΑΑΠ όσο και στην Πολεμική Αεροπορία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Παρόλα αυτά κ. Νέτσο, εμείς θεωρούμε ότι συμβάλλεται με τον δικό σας τρόπο - από τα Σωματεία που εσείς κρίνατε ότι πρέπει να ενταχθείτε - στο αγαπημένο σας αεράθλημα, το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Ελπίζουμε σύντομα - και υπό άλλες συνθήκες - οι δρόμοι μας να συναντηθούν για το καλό του ιδίου του αεραθλήματος, της περιοχής μας και πάντα με γνώμονα την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ & ΕΔΑΦΟΥΣ.

  Το Γρ. Επικοινωνίας
  ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ

  Υ.Γ.: Δεν αμφιβάλαμε ποτέ για την ποιότητα τόσο του δικού σας πτητικού-επικοινωνιακού εξοπλισμού, όσο και των λοιπών χειριστών parapente στη χώρα μας και … φυσικά δεν είστε ο μόνος που πληρώνει σε ετήσια βάση αρκετά χρήματα για τα αεροπορικά δρώμενα, είμαστε πολλοί αλλά δεν είμαστε ένα σε πολλές περιπτώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή